Καταγγελία Φοιτητή: Στήνουν παζάρι ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Καταγγελία Φοιτητή: Στήνουν παζάρι ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Έβαλαν σε συμφοιτητή μου το πιστόλι στον κρόταφο και του άρπαξαν λεφτά και κινητό» δηλώνει φοιτητής - Για «ντούκια» με σκυλιά που κάνουν διακίνηση μιλά ο καθηγητής Θεατρολογίας, Μάνος Στεφανίδης.

Όταν το σκοτάδι πέφτει η Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου μετατρέπεται σε άντρο ανωνυμίας αφού όπως καταγγέλλουν φοιτητές κακοποιά στοιχεία και διακινητές έχουν παρεισφρήσει στους χώρους του ασύλου στήνοντας παζάρια ναρκωτικών στον χώρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος. 


Φοιτητές είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν με εμπόρους ναρκωτικών και βαποράκια προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Αυτοί μάλιστα που μένουν στις εστίες της πανεπιστημιούπολης φοβούνται σε καθημερινή βάση να πάνε στο... σπίτι τους. 

Η κατάσταση μάλιστα τελευταία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όπως καταγγέλλει φοιτητής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο «Πρώτο Θέμα»: «Γίνεται εμπόριο ναρκωτικών μπροστά στα ίδια μας τα μάτια. Έχουν στήσει τραπέζια και κάνουν κανονικό παζάρι. Συνήθως τα βράδια συμβαίνει αυτό αλλά όλη την ημέρα βλέπουμε ανθρώπους που δρουν κάπως έτσι».  

Όπως εξηγεί ο ίδιος παλαιότερα είχαν γίνει κινήσεις από μερίδα φοιτητών να απομακρύνουν τους εμπόρους ναρκωτικών από το πανεπιστήμιο ωστόσο δεν τα κατάφεραν. 

«Δεν είναι και τόσο εύκολο. Πρώτα από όλα δεν ξέρεις με ποιους μπλέκεις. Δεν είναι ευθύνη των φοιτητών να βγουν με τα μαδέρια να κυνηγήσουν τα βαποράκια. Είναι ευθύνη του κράτους να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική φύλαξη των χώρων. Η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο χειροτερευει. Υπάρχει αδιαφορία από την κυβέρνηση. Φανταστείτε ότι δεν υπάρχει φωτισμός στην γύρω περιοχή. Πλέον δεν υπάρχει ούτε φύλαξη λόγω της υποχρηματοδότησης».

Σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο φοιτητριών από οδηγό ταξί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ)

Ο Ε.Λ. μένει στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης τα τελευταία έξι χρόνια. Τα μάτια έχουν δει πολλά και τα αυτιά του έχουν ακούσει ακόμη περισσότερα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο, σε φίλο του, προκειμένου να του αποσπάσουν χρήματα. 

«Έχουν κλέψει πολλά παιδιά συγκεκριμένα στο δρομάκι που ενώνει τις πάνω εστίες με την κεντρική. Σε ένα φίλο μου είχαν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο και του πήραν τα λεφτά που είχε πάνω του και το κινητό του». 

Όπως εξηγεί πριν από τρία περίπου χρόνια έμπαιναν ακόμα και στα δωμάτιά τους και άρπαζαν από λεφτά μέχρι και ηλεκτρονικούς υπολογιστές των φοιτητών. 

Την ίδια ώρα ένα άλλο στοιχείο που σοκάρει είναι το γεγονός πως έχουν στοχοποιηθεί φοιτητές και για τα πολιτικά τους πιστεύω. Όπως καταγγέλει την περασμένη εβδομάδα μία φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία. «Έχουν στοχοποιήσει τη δράση της και της επιτέθηκαν με πυροσβεστήρα. Μάλιστα έξω από το δωμάτιό της στη εστία έγραψαν συνθήματα». 

Το γεγονός αυτό μάλιστα πήρε έκταση καθώς βγήκε και σχετική ανακοίνωση από την ΚΝΕ στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων το εν λόγω περιστατικό. 

Τέλος όπως αναφέρει μέσα σε χώρους του πανεπιστημίου διαμένουν άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με το πανεπιστημίο. «Είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν κάνει ας το πούμε κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και μένουν εκεί. Υπάρχουν φοιτητές που στηρίζουν τέτοιες δράσεις αλλά και εμείς δεν πιστεύουμε ότι συνδέονται με τα παραπάνω ακραία περιστατικά που έχουν συμβεί». 

«"Ντούκια" με μεγάλα σκυλιά κάνουν διακίνηση ναρκωτικών»

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, που ουσιαστικά «άνοιξε» το σοβαρό αυτό θέμα ο οποίος σε επιστολή του προς τον Πρύτανη του πανεπιστημίου περιέγραψε τη χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλει ακόμη πως έμποροι ναρκωτικών τον προπηλάκισαν μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου. 

«Κυκλοφορούν ομάδες με εύσωμους άντρες που κρατούν μεγάλα σκυλιά. Εγώ νόμιζα ότι αυτοί είναι περίοικοι ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι όμως. Είναι διακινητές ναρκωτικών και τα σκυλιά αυτά ή είναι για άμυνα ή συχνά στο περιλαίμιό τους έχουν τα σακουλάκια. Αυτοί δηλαδή που με προπηλάκισαν ήταν μάλλον αυτό το πράγμα παρά οτιδήποτε άλλο γιατί ήταν επιθετικοί, ήταν τρία «ντούκια» και είχαν έναν μεγάλο μολοσσο. Όταν τους είπα να αποχωρήσουν από τον χώρο του πανεπιστημίου με προπηλάκισαν», σημειώνει ο κ. Στεφανίδης στο «Πρώτο Θέμα».

Τέλος αναφέρει ακόμη πως σχετικά με τα δύο περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος δύο φοιτητριών έχουν υπάρξει εξελίξεις ενώ την ίδια ώρα αναμένονται και εξελίξεις από πλευράς υπουργείου Παιδείας. 

«Η μία περίπτωση ήδη εξετάζεται από την αστυνομία και εντοπίστηκε ο δράστης η άλλη όχι. Έχουν υπάρξει εξελίξεις, έχουν γίνει συλλήψεις και εξ όσων γνωρίζω θα γίνει και μία ευρύτερη παρέμβαση και από πλευράς υπουργείου Παιδείας. Θα έχουμε εξελίξεις και αυτό είναι το μόνο αισιόδοξο». 

Μαχαίρωσαν και λήστεψαν φοιτητή στο ΕΚΠΑ - Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr