Φοιτητές Παντείου: Είναι θλιβερό φοιτητές να οργανώνουν παράνομες Γ.Σ και να αποφασίζουν για το μέλλον των φοιτητών χωρίς κανένα σεβασμό

Ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου, με ανακοίνωση του τονίζει τα εξής:

Είναι θλιβερό και τραγικό στις ημέρες οι φοιτητές να οργανώνουν παράνομες γενικές συντελεύσεις και να αποφασίζουν για το μέλλον των φοιτητών χωρίς κανένα σεβασμό. Η υποτιθέμενη Γενική Συνέλευση που έγινε τη Δευτέρα 1/2/2014 από τα διάφορα αριστερά σχήματα καθώς η απόφασή της ξεπερνά κάθε όριο σεβασμού προς τους χιλιάδες φοιτητές του Παντείου καθώς και στα όργανα του Συλλόγου Φοιτητών.

Αρχικά για άλλη μία φορά οι νεολαίες των κομμάτων της Αριστεράς αδιαφορώντας για άλλη μία φορά για το καταστατικό και τα όργανα του Συλλόγου Φοιτητών αποφάσισαν να οργανώσουν μια παράνομη Γενική Συνέλευση. Σε αυτή τη συνέλευση γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας προσηλυτισμού σε κομματικές ιδεολογίες αφού χρησιμοποιώντας την Γ.Σ. ως κάλυμμά μάζεψαν τους φοιτητές και ιδιαίτερα τους πρωτοετείς οι οποίοι νόμιζαν ότι τα Πανεπιστήμιο τους συνεδριάζει για τα ζητήματα του και προσπάθησαν να τους επηρεάσουν ώστε να ψηφίσουν υπέρ της κατάληψης. Και φυσικά αυτή τη φορά προσπαθώντας να κρύψουν τις προθέσεις τους δημιούργησαν μια νέα είδους κατάληψη που την ονόμασαν «στάση μαθημάτων».


Φυσικά το γεγονός ότι η στάση βρίσκεται στην ευχέρεια του κάθε καθηγητή που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του πάνω από όλα και στους φοιτητές που έχουν κάθε δικαίωμα στη μόρφωση τους δεν ενδιαφέρει καθόλου τις παρατάξεις της αριστεράς. Με βίαιο τρόπο και αφού μπήκαν στις αίθουσες που κάποιοι από τους καθηγητές έκαναν μάθημα απαίτησαν να σταματήσουν τις διαλέξεις τους και όσοι αρνήθηκαν τους πέταξαν έξω ή τους έβρισαν με κάθε τρόπο. Επίσης όσοι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν δέχτηκαν τραμπουκισμούς και απειλές. 

Ο Σύλλογος Φοιτητών καταγγέλλει αυτές τις μεθόδους τραμπουκισμού και βίας από αυτές τις μειοψηφίες που προσπαθούν να κάνουν κουμάντο και να περάσουν την κομματική τους γραμμή σε ένα Πανεπιστήμιο που στόχος του είναι η παιδεία και η επιμόρφωση των φοιτητών. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr