Πάντειο: Διαμαρτυρία φοιτητών για την παρουσία αστυνομικών στη σχολή

Πάντειο: Διαμαρτυρία φοιτητών για την παρουσία αστυνομικών στη σχολή

"Σήμερα το πρωί στο Πάντειο με έκπληξη είδαμε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ να περιφέρονται προκλητικά μέσα στο πανεπιστήμιο μπροστά από τα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων. Γρήγορα μαζευτήκαμε φοιτητές και φοιτήτριες της σχολής για να τους διώξουμε και να τους ζητήσουμε το λόγο που βρίσκονται μέσα στην σχολή. Διαμαρτυρηθήκαμε στην Πρυτανεία και όταν κατέβηκε ο αντιπρύτανης ρωτήσαμε τους αστυνομικούς για την παρουσία τους μέσα στο άσυλο. Απάντησαν ότι έλαβαν εντολή από τα κεντρικά να περάσουν μέσα από το Πάντειο.

Όλη τους η στάση ήταν προκλητική, με όλο τους τον εξοπλισμό αγριοκοίταζαν τους φοιτητές και φεύγοντας μάρσαραν επιδεικτικά τις μηχανές τους.


Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες ενέργειες μέσα στις σχολές μας. Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν περνάει, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Θα υπερασπιστούμε το άσυλο και θα μετατρέψουμε τις σχολές μας σε ορμητήρια για όλους τους αγώνες" καταγγέλλει η ΣΕΚ Παντείου.

Την προκλητική εμφάνιση της αστυνομίας καταγγέλλει και η ΑΝΑΣΑ ΕΑΑΚ, ζητώντας παράλληλα από την Πρυτανεία να καταδικάσει το περιστατικό.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr