Πήρε πτυχίο από το Πάντειο σε ηλικία 80 ετών - Ολοκλήρωσε το όνειρο του μετά από έξι δεκαετίες! (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Πήρε πτυχίο από το Πάντειο σε ηλικία 80 ετών - Ολοκλήρωσε το όνειρο του μετά από έξι δεκαετίες! (ΦΩΤΟ)

Ο κ. Αργύρης Καμπάνης είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, που επιβεβαιώνουν το ρητό γηράσκω αεί διδασκόμενος και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους. Σε ηλικία 80 ετών πέρασε την είσοδο του Παντείου Πανεπιστημίου, όχι για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του εγγονού του, αλλά για να παραλάβει το πτυχίο του στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΟΠΑ).

Πριν από έξι δεκαετίες, ο νεαρός τότε Αργύρης είχε τη δυνατότητα να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο. Όμως η ζωή τον ανάγκασε να μπαρκάρει στα καράβια σύμφωνα με το "Pagenews". Οι δυσκολίες της εποχής ήταν μεγάλες και ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του στέλνοντας χρήματα από τις επτά θάλασσες του κόσμου όπου ταξίδεψε ως πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού, θυσιάζοντας τις σπουδές του.


Όταν μετά από πολλά χρόνια συνταξιοδοτήθηκε, ο παππούς, πια, Αργύρης Καμπάνης αποφάσισε να ξεσκονίσει τα βιβλία του και να στρωθεί στο διάβασμα. Παρακολούθησε όλα τα μαθήματα του Τμήματος ΤΟΠΑ του Παντείου Πανεπιστημίου, έγραψε με επιτυχία στις εξετάσεις και κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Η ημέρα της ορκωμοσίας

Εκείνη την ημέρα ο κ. Αργύρης Καμπάνης την περίμενε για δεκαετίες. Σηκώθηκε το πρωί, ήπιε το καφεδάκι του, φόρεσε την τήβεννο και ξεκίνησε για το Πάντειο Πανεπιστήμιο μαζί με την σύζυγό του Λίτσα, που είναι μαζί στη ζωή 40 χρόνια. Όταν η γραμματέας της Σχολής φώναξε το όνομά του για να καθίσει μαζί με τους άλλους φοιτητές, νέους 23 και 24 ετών, όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω του.

Οι συγγενείς των νεαρών που βρίσκονταν εκεί για να τους καμαρώσουν, αντίκρισαν έκπληκτοι έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας αλλά με παιδική ψυχή. Οι φοιτητές απήγγειλαν τον όρκο και στη συνέχεια οι καθηγητές τους κάλεσαν έναν προς ένα για να πάρουν το πτυχίο.

«Παράδειγμα προς μίμηση. Για όλους», είπε ένας εκ των καθηγητών προς τους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων ήταν και η κα Λίτσα, που κρατούσε μια ανθοδέσμη για να την προσφέρει στον σύζυγό της. Εκείνος πήρε το πτυχίο στα χέρια, ευχαρίστησε τους καθηγητές του, πήγε στη σύζυγό του και τη φίλησε τρυφερά. Η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα και από τα ενθουσιώδη σφυρίγματα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr