Κατάληψη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Κατάληψη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου Πανεπιστημίου πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη (16/10) Γενική Συνέλευση και αποφάσισε κατάληψη του Ιδρύματος με κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, οι Σχολές του Πανεπιστημίου θα τελούν υπό κατάληψη την Πέμπτη 17/10 και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.


Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» η Γ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου αποφάσισε:

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου, μετά από 5 χρόνια αδράνειας, έκανε Γενική Συνέλευση με μεγάλη μαζικότητα και πήρε αγωνιστική απόφαση υπερψηφιζοντας το Ενωτικο Αγωνιστικό Πλαίσιο, παίρνοντας θέση υπερ της μαζικότητας, της ενότητας και του αποφασιστικου αγώνα ενάντια στις πολιτικές της ΝΔ για την Παιδεία, τις διαγραφές φοιτητών/τριών, την εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των κολλεγίων, την κατάργηση του ασύλου.

Ενωτικό Αγωνιστικό Πλαίσιο: 160

ΠΑΣΠ: 104

ΠΚΣ: 78

ΛΕΥΚΑ: 11

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

  • Κινητοποίηση την Πέμπτη 17/10 στις 12.00 στα Προπύλαια μαζί με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους. Κατάληψη της σχολής την ημέρα της κινητοποίησης. Συμμετοχή στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων μετά την κινητοποίηση.
  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη Σύγκλητο και τις τμηματικές συνελεύσεις για να πάρουν θέση απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την κατάργηση του ασύλου.
  • Κατάληψη της σχολής και κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης νομοσχεδίου για την εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ και ιδιωτικών κολλεγίων.
  • Την συμμετοχή μας στη διοργάνωση φεστιβάλ φοιτητικών συλλόγων στο κάτω πολυτεχνείο για το ζήτημα του ασύλου.
  • Καλούμε σε συντονισμό με φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και τα υπόλοιπα κομμάτια της εκπαίδευσης για την οικοδόμηση μαζικών αντιστάσεων στην αναδιάρθρωση. Εκ νέου Συνέλευση του Φ.Σ. την Τρίτη 22/10 ώρα 14:00 Αιθ. 108.
  • Στήριξη στην αντιιμπεριαλιστική/ αντιπολεμική διαδήλωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό στα Προπύλαια στις 6.00, Πέμπτη 17/10 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr