Η θέση του ΟΠΑ στη διεθνής λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS)

Η θέση του ΟΠΑ στη διεθνής λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS)

Κατατάξεις Πανεπιστημίων: Η διεθνής λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS), μία από τις πιο σημαντικές λίστες στον κόσμο, συνεχίζει να κατατάσσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μεταξύ των κορυφαίων στα επιστημονικά πεδία που θεραπεύει.

Η κατάταξη αυτή βασίζεται στην αξιολόγηση 4.438 Πανεπιστημίων, 127 εκατομμυρίων επιστημονικών αναφορών και 18.900 προγραμμάτων σπουδών.


Πιο συγκεκριμένα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάσσεται στην «ελίτ» των Πανεπιστημίων αφού βρίσκεται στις θέσεις μεταξύ 151-200 παγκοσμίως στα επιστημονικά πεδία Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικής Επιστήμης και στις θέσεις μεταξύ 351-400 στο πεδίο Επιστήμες της Πληροφορικής.

Σπουδές στην Αγγλία: Τα Πανεπιστήμια που είναι πιο δύσκολο να γίνεις δεκτός για να Σπουδάσεις

Για τις παραπάνω κατατάξεις λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές και ερευνητές των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος, και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με 40.643 απόψεις διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο με τη συμμετοχή 74.651 ακαδημαϊκών.

Όλα τα τελευταία νέα για τις Κατατάξεις Πανεπιστημίων μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr