Βρέθηκε η 27χρονη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ Μαρία Νέστορα

Βρέθηκε η 27χρονη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ Μαρία Νέστορα

Ξυπνούσε λίγο μετά τις 10 το πρωί φορούσε το μαγιό και το παρεό της, καλημέριζε ευδιάθετη τους υπαλλήλους του φιλόξενου ξενοδοχείου στο Λουτράκι και πήγαινε στην παραλία. Παντα μόνη, μαγνητίζοντας τα ανδρικά βλέμματα , που είχαν να λένε για «τη γοργόνα» που παραθέριζε τις τελευταίες ημέρες στη λουτρόπολη. 

Το βράδυ πάντοτε διακριτική έπινε το ποτό της στα μπαράκια της παραλιακής οδού, φλέρταρε παιχνιδιάρικα, κόβοντας όμως το βήχα σε όσους σκέφτονταν για τα ...περαιτέρω.


Επέστρεφε μόνη στο δωμάτιο και κλεινόταν στον εαυτό της, όπως συνήθιζε να κάνει τα δύο τελευταία χρόνια μετά από τη λήξη ενός ατυχούς δεσμού. 

Όπως γράφει το "Έθνος", εκεί και στο λαβύρινθο του μυαλού της καλούνται πλέον να αναζητήσουν οι γονείς της και οι ειδικοί τους λόγους για τους οποίους η Μαρία εξαφανίστηκε δίχως έκτοτε  να δώσει σημεία ζωής στις 27 Αυγούστου, από το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, με τους απελπισμένους γονείς της - τον πατέρα της ομογενή από το Ουζμπεκισταν και την Ουκρανή μητέρα- να δηλώνουν την εξαφάνιση της στην αστυνομία και την εισαγγελία να την κηρύττει επίσημα αγνοούμενη δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία και τα στοιχεία της νεαρής φοιτήτριας, μέσω της διεθνούς φόρμας αναζήτησης προσώπων Omnibus Alert, στις 3 Σεπτεμβρίου . 

«Κάνω διακοπές, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα!» είπε έκπληκτη και φανερά ενοχλημένη η φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ στους αστυνομικούς της Ασφαλειας Αττικής που περίμεναν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Petit το μοντέλο, λίγο μετά από τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής . 

Είχαν προηγηθεί τα τηλεφωνήματα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα μιας καθαρίστριας του ξενοδοχείου και μιας μπαργούμαν καφετέριας στο Λουτράκι όπου πήγαινε τα δύο τελευταία βράδια η Μαρία, οι οποίες αναγνώρισαν την 27χρονη από τις φωτογραφίες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα μετά την εξαφάνισή της. 

Το πρωί οι αστυνομικοί έφτασαν στο ξενοδοχείο  και περίμεναν να εμφανιστεί η κοπέλα. Μόλις την είδαν, την πλησίασαν και την ρώτησαν αν ονομαζόταν Μαρία Νέστορα. Η 27χρονη τους ρώτησε αν έχει συμβεί κάτι, χωρίς να δείξει το παραμικρό σημάδι ταραχής ή ανησυχίας και εκείνοι της ζήτησαν ευγενικά να τους ακολουθήσει στο τμήμα Λουτρακίου. 

Ούτε που περνούσε από το μυαλό των αστυνομικών η απάντηση της κοπέλας, στην παράκλησή τους! 

«Μα γιατί να έρθω μαζί σας, αφού δεν έχω κάνει τίποτα; Είμαι εδώ για διακοπές και δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα...» απάντησε στους άνδρες της Ασφάλειας. Μάλιστα, ακόμη και όταν εκείνοι την ενημέρωσαν πως οι γονείς της έχουν δηλώσει την εξαφάνισή της, εκείνη ξαφνιασμένη και φανερά ενοχλημένη τους είπε ορθα κοφτά ότι δεν καταλάβαινε τι της έλεγαν και τους ζήτησε εκνευρισμένη, να την αφήσουν ήσυχη!

Με το καλό, αλλά και το άγριο η κοπέλα αναγκάστηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο τμήμα και εκεί κατάπληκτη, όπως είπε αργότερα στην κατάθεση της, να μάθει πως είχε κηρυχθεί επισήμως εξαφανισμένη από τις 3 Σεπτεμβρίου, με τους γονείς της να έχουν κινήσει «γη και ουρανό» για να τη βρουν, αφού φοβόντουσαν το χειρότερο για την κόρη τους. 

Τα στοιχεία όμως που προκάλεσαν ακόμα πιο μεγάλη εντύπωση στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ήταν το χρηματικό ποσότων 28.000 δολαρίων , που είχε μαζί της η 27χρονη, καθώς και το ότι είχε δώσει την πραγματική της ταυτότητα στους ρεσεψιονίστ του Petit Palais, όπου έμενε τουλάχιστον τις τρεις τελευταίες ημέρες.

«Είναι φανερό πως η κοπέλα είχε φύγει οικειοθελώς έχοντας άγνοια ή προσποιούταν πως είχε, για την ανησυχία των γονιών της αλλά και τις έρευνες μας» είπε στο ethnos.gr αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα. 

Παράλληλα οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο η κοπέλα να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας ή να «πλανεύτηκε» από κάποιον άνδρα. 

«Έδειχνε άτομο που δεν είχε συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης. Σαν να ήταν στο δικό της κόσμο. Όσο για τα λεφτά παραδέχθηκε αμέσως ότι τα είχε πάρει από το σπίτι των γονιών της, για να τα επενδύσει ....» πρόσθεσε ο έμπειρος αξιωματικός.

Ήταν 27 Αυγούστου όταν η φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ Μαρία Νέστορα, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη. Η μητέρα της ήταν εκείνη που την είδε για τελευταία φορά και όπως είχε δηλώσει η ίδια, υπήρχαν αλλαγές τον τελευταίο καιρό στην συμπεριφορά της.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχτηκε η 27χρονη το βράδυ της εξαφάνισής της (27η Αυγούστου) ήταν από τη μητέρα της ενώ το στίγμα του κινητού τηλεφώνου που είχε στα χέρια της η Μαρία εντοπίστηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Λίγες ώρες μετά από αυτό το τηλεφώνημα στο οποίο η Μαρία είπε στη μητέρα της: «Μαμά είμαι καλά εδώ που βρίσκομαι, μην ανησυχείς καληνύχτα» η αστυνομία εντόπισε στίγμα του κινητού τηλεφώνου στην περιοχή του Περιστερίου.

Ο εντοπισμός του κινητού τηλεφώνου έγινε από τις αρχές μετά την άρση του τηλεφωνικού που είχαν ζητήσει οι γονείς από την Εισαγγελία δυο ημέρες μετά την εξαφάνιση της κόρης τους, από το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.

Αμέσως μέτρα την ταυτοποίηση της οι αστυνομικοί του ΑΤ Λουτρακίου επικοινώνησαν με τους γονείς της Μαρίας ενημερώνοντας τους πως είναι καλά και ζήτησαν να πάνε στο τμήμα, για να τη συνοδεύσουν οι ίδιοι πίσω στο πατρικό της στην Αθήνα, 

Στο Λουτράκι μετέβησαν ο πατέρας της 27χρονης , συνοδεία του οικογενειακού του γιατρού και ενός ψυχίατρου  από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από το συγγενικό περιβάλλον της κοπέλας, πρόσφατα την είχε εξετάσει και διαγνώσει ότι η φοιτήτρια πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr