ΟΠΑ: Αιφνίδια απώλεια του Καθηγητή Γεωργίου Δημόπουλου

ΟΠΑ: Αιφνίδια απώλεια του Καθηγητή Γεωργίου Δημόπουλου

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει με βαθύτατη θλίψη την αιφνίδια απώλεια του Γεωργίου Δημόπουλου, Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, Emeritus, και Καθηγητή Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Καθηγητής Γεώργιος Δημόπουλος έφυγε απροσδόκητα στις 9/11/2020, έχοντας δημοσιεύσει τον προηγούμενο μήνα το τελευταίο του άρθρο με αριθμό 08-2020 και τίτλο «Notes οn the Demand Side Secular Stagnation» στη σειρά Discussion Papers του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης.


Τα τελευταία 24 ακαδημαϊκά έτη διεύθυνε το Σεμινάριο Jean Monnet για φοιτητές/φοιτήτριες, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που αποτελούσε πλέον ένα σημαντικό πολυπληθές forum, στο οποίο Καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων, διακεκριμένα στελέχη του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίαζαν (σε εκλαϊκευμένη μορφή) μέρος του ερευνητικού τους έργου.

Θα μας λείψουν η εξαιρετική επιστημονική του κατάρτιση, η σε βάθος γνώση του της νομισματικής πολιτικής και οι διεισδυτικές αναλύσεις του για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Σύντομο Βιογραφικό

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr