Συγκέντρωση φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ κατά της βίας στα πανεπιστήμια [εικόνες]

Συγκέντρωση φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ κατά της βίας στα πανεπιστήμια [εικόνες]

«Βρεθήκαμε σήμερα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στον πρύτανη κ. Μπουραντώνη για τις βίαιες και απαράδεκτες ενέργειες που προξένησε ομάδα κουκουλοφόρων μέσα στο ίδιο του το γραφείο. Καταδικάζουμε απερίφραστα την βία και τον αυταρχισμό. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στον χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και γενικότερα σε μία Δημοκρατική κοινωνία» τονίζουν οι φοιτητές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο της ΑΣΟΕΕ.

Οι φοιτητές επισημαίνουν: «Ελπίζουμε η Πολιτεία να δράσει άμεσα με ένα σχέδιο φύλαξης των Πανεπιστημίων αλλά και επίσημης καταγραφής-κοινοποίησης κάθε περιστατικού βίας σε ΑΕΙ μέσω αποκλειστικού αριθμού καταγγελιών γιαυτόν ακριβώς το σκοπό».


Και προσθέτουν λέγοντας: «Επιθυμούμε όλη η Πανεπιστημιακή κοινότητα να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα στις αίθουσες της, στις συνελεύσεις αλλά και γενικότερα χωρίς να βρίσκεται διαρκώς υπό τον φόβο του προπυλακισμού και της στοχοποίησης.

»Η συγκέντρωση έγινε μετά από κάλεσμα της "Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών - ΠάΝΚΣ" από φοιτητές της ΑΣΟΕΕ αλλά και από διάφορα πανεπιστήμια της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν και ανένταχτοι φοιτητές. Ας είναι η αποτρόπαια αυτή πράξη, η αρχή του τέλους».

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr