Το Τμήμα ΔΕΤ του ΟΠΑ ενισχύει τις επαγγελματικές δεξιότητες των φοιτητών του

Το Τμήμα ΔΕΤ του ΟΠΑ ενισχύει τις επαγγελματικές δεξιότητες των φοιτητών του

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου, πρωτοπορεί διεθνώς, ενσωματώνοντας την πλατφόρμα Salesforce CRM στη διδασκαλία σχετικών πρακτικών εργαστηρίων κι ενισχύοντας τις επαγγελματικές δεξιότητες των φοιτητών του.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα ΔΕΤ, στοχεύοντας στην καλύτερη σύνδεση ακαδημαϊκής γνώσης, επαγγελματικών προσόντων και αναγκών στην αγορά εργασίας, αξιοποίησε την πλατφόρμα Salesforce CRM, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων, με υπεύθυνο τον Δρ. Χρήστο Λάζαρη και την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη.


Το Τμήμα ακολούθησε την επιτυχημένη πρακτική διεθνών αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπως τα Carnegie Mellon University και Boston University.

26 φοιτητές πήραν ήδη την σχετική αρχική πιστοποίηση

Οι 80 φοιτητές που συμμετείχαν στα Εργαστήρια είχαν την ευκαιρία μέσα από μια εντατική σειρά φροντιστηριακών και εργαστηριακών πρακτικών μαθημάτων να γνωρίσουν στην πράξη την γνωστή διεθνώς πλατφόρμα στο χώρο της διαχείρισης σχέσεων πελατών (Customer Relationship Management). Μάλιστα, 26 φοιτητές από αυτούς πέρασαν με επιτυχία την τελική εξέταση για την φοιτητική πιστοποίηση Salesforce Business Administrator Specialist, αξιοποιώντας την πλατφόρμα σε πραγματικά επιχειρηματικά σενάρια και συνθήκες (capstone project).

Επιπλέον, 6 φοιτητές προχώρησαν σε επιπλέον φοιτητικές πιστοποιήσεις σε προχωρημένους τομείς όπως Επιχειρηματική Αναλυτική, Διοίκηση Πωλήσεων, Εξυπηρέτηση Πελατών, κ.α. Έτσι, οι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν σημαντική γνώση και πρακτική εμπειρία σε τεχνολογίες αιχμής με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr