Βγήκαν οι φοιτητές από την ΑΣΟΕΕ

Αποχώρησε ο αστυνομικός φραγμός - Βγήκαν οι φοιτητές από την ΑΣΟΕΕ

Οι φοιτητές που παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι αποχωρούν από την ΑΣΟΕΕ φωνάζοντας συνθήματα. Νωρίτερα περισσότεροι από 150 φοιτητές βρίσκονταν αποκλεισμένοι εντός του κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετά από επίθεση σε κατάστημα περιοχής.

Οι άγνωστοι επιτέθηκαν σε κατάστημα, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αλεξάνδρας και έσπασαν την τζαμαρία. Στη συνέχεια οι άγνωστοι εισήλθαν στην ΑΣΟΕΕ, όπου άμεσα έσπευσαν δυνάμεις της ΔΙΑΣ και της ομάζας «Ζ».


Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την οδό Πατησίων, ενώ μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρισκόταν σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση ενίσχυσης του Συλλόγου Φοιτητών. «Είμαστε φοιτητές και όχι τρομοκράτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΑΣΟΕΕ, που ζητούσε την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών για να αποχωρήσουν από το κτίριο με ασφάλεια.

Οι φοιτητές ζητούσαν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ προκειμένου να φύγουν από την σχολή καθώς η κατάληψη όπως έλεγαν είχε ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το δελτίο του φοιτητικού συλλόγου δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στη σχολή με αποτέλεσμα να παραμένουν εντός του κτιρίου εγκλωβισμένοι περίπου 150 φοιτητές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΟΕΕ:

"Στις 21:00 ολοκληρώθηκε η κατάληψη του ΦΣ με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, και για λίγο ακόμα συνεχιζόταν γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της πορείας στις 26/2 μεταξύ αυτών και φοιτητή της ΑΣΟΕΕ. Δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στη σχολή και έχουν εγκλωβίσει πάνω από 150 φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ περικυκλώνοντας το κτήριο. Αυτή τη στιγμή για άλλη μια φορά φοιτητές είναι όμηροι μέσα στην ΑΣΟΕΕ ! Ο φοιτητικός σύλλογος απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής για να φύγουν οι φοιτητές με ασφάλεια ! Σε κλειστό χώρο συνωστισμένοι εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονται σε κίνδυνο ! Είμαστε φοιτητές όχι τρομοκράτες!"

Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Αποχώρησε ο αστυνομικός φραγμός. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης φτάνει στην πύλη της ΑΣΟΕΕ. Οι φοιτητές που παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι αποχωρούν από την ΑΣΟΕΕ φωνάζοντας συνθήματα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr