ΟΠΑ: Την επαναφορά της πτυχιακής εξεταστικής ζητούν οι φοιτητές

ΟΠΑ: Την επαναφορά της πτυχιακής εξεταστικής ζητούν οι φοιτητές

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Τις τελευταίες ημέρες στα αμφιθέατρα των Σχολών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ φοιτητών για την επαναφορά και την επανακατοχύρωση της πτυχιακής εξεταστικής.

"Η περίοδος εξεταστικής είναι ίσως η πιο πιεστική περίοδος της χρονίας για κάθε φοιτητή. Η πίεση αυτή είναι πολύ πιο έντονη τα τελευταία χρόνια στη σχολή μας, όπου παρατηρούμε την μη πραγματοποίηση της πτυχιακής εξεταστικής. Καταρχάς, πτυχιακή εξεταστική ορίζουμε την δυνατότητα των φοιτητών που βρίσκονται στο εαρινό εξάμηνο του 4ου έτους (δηλ. 8ο εξάμηνο) και μετά, να δίνουν όσα μαθήματα χρωστούν (χωρίς όριο δήλωσης μαθημάτων) σε μια εξεταστική ανά εξάμηνο μετά την περίοδο της κανονικής εξεταστικής και όχι! παράλληλα. Η πτυχιακή εξεταστική αποτελεί αναγκαιότητα, μιας και η μη πραγματοποίησή της μπορεί να κρατήσει τους φοιτητές ακόμα και ένα χρόνο από την απόκτηση του πτυχίου τους.


Συγκεκριμένα, στο παρελθόν η πραγματοποίηση της πτυχιακής εξεταστικής οριζόταν απο το υπουργείο, για όλες τις σχολές.’ Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια που βρισκόμαστε σε μια κατεύθυνση αυτονόμησης των ιδρυμάτων, οικονομικά και διοικητικά, όπως ορίζουν οι τελευταίοι νόμοι για την παιδεία η πτυχιακή εξεταστική έχει γίνει ζήτημα του κάθε τμήματους και του εσωτερικού κανονισμού των σχολών. Έτσι, στη σχολή μας με απόφαση των γενικών συνελεύσεων των καθηγητών του εκάστοτε τμήματος, δεν διενεργείται η πτυχιακή εξεταστική.

Η διπλή εξεταστική, πρέπει να αποτελεί δικαίωμα του καθένα από μας που πασχίζει να μαζέψει μαθήματα, τη στιγμή που πλήττεται τόσο από τη δύσκολη καθημερινότητά του με υποχρεωτικές εργασίες και προόδους, όσο και από τη συνεχή μετακύληση του κόστους φοίτησης στις πλάτες μας.Ιδιαίτερα σε μια συνθήκη, όπου βλέπουμε να έχουν εξαγγελθεί μέτρα για την παιδεία, τα οποία έρχονται να εντατικοποιήσουν περαιτέρω την καθημερινότητα μας όπως είναι οι διαγραφές, η θέσπιση της αξιολόγησης (μέσω της οποίας συντελούνται και οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών βλέπε πληροφορική) κτλ, είναι πιο αναγκαίο απο ποτέ να διεκδικήσουμε συλλογικά την επανακατοχύρωση της πτυχιακής εξεταστικής" τονίζει με ανακοίνωση της η «ΡΑΣ ΕΑΑΚ ΑΣΟΕΕ».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr