Γιατί αντιδρούν οι "Ανεξάρτητοι Φοιτητές ΑΣΟΕΕ" στο κάλεσμα για νέα συνέλευση

Γιατί αντιδρούν οι "Ανεξάρτητοι Φοιτητές ΑΣΟΕΕ" στο κάλεσμα για νέα συνέλευση

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: "Η επόμενη επίσημη Γενική Συνέλευση πρέπει να γίνει όπως προβλέπει το πλαίσιο που υπερ-ψηφίστηκε, δηλαδή όταν θα είναι έτοιμο το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του οποίου δεσμευτήκαμε ότι θα έχουμε δείγμα μέχρι και το τέλος του επόμενου μήνα. Η πραγματοποίηση μίας ακόμα Γ.Σ. όπως ανακοινώθηκε, πριν από τις 15/12 όπως έχει αποφασιστεί στην τελευταία Γ.Σ., αντιτίθεται στο δημοκρατικό αποτέλεσμα της προηγούμενης και ακυρώνει την επιθυμία των πολλών. Παρακαλούμε τους αρμόδιους να μην επικυρώσουν την οποιαδήποτε απόφαση παρθεί από εδώ και πέρα σε Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες συγκαλούνται με τέτοιο τρόπο" τονίζουν στα «Φοιτητικά Νέα» οι "Ανεξάρτητοι Φοιτητές ΑΣΟΕΕ".

Αναλυτικά οι "Ανεξάρτητοι Φοιτητές ΑΣΟΕΕ" αναφέρουν στα «Φοιτητικά Νέα»:


"Αποδείξαμε έμπρακτα πως είμαστε η πλειοψηφία παρόλαυτα οι "δημοκρατικές τους διαδικασίες" συνεχίζουν να το αγνοούν. 

Το πανεπιστήμιο δεν είναι πολυκατοικία και αυτοί δεν είναι οι διαχειριστές ώστε να συγκαλούν Γενικές Συνελεύσεις όποτε θέλουν. Δεν θα παρευρεθούμε και ούτε θα παρευρισκόμαστε σε αυθαίρετα κανονισμένες γενικές συνελεύσεις.

Μέχρι στιγμής όλα τα επιχειρήματα περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχουν απαντηθεί. Αν βρεθεί καινούριο, ευχαρίστως να το ακούσουμε και να το συζητήσουμε. Μέχρι τότε όμως: 

Δεν θα χάνουμε κάθε εβδομάδα 6 ώρες για να ακούμε τα ίδια πράγματα με τα οποία σαν σύνολο αποδείξαμε ότι διαφωνούμε. 

Αν θέλουν τόσο συχνές συνελεύσεις τους ενθαρρύνουμε να έρθουν να συζητήσουν μαζί μας, να διαμορφώσουμε μαζί μία ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα αρέσει σε όλους. 

Ούτως η άλλως αυτή είναι η ουσία, να βρούμε κοινό έδαφος παρά τις επιθέσεις που μας γίνονται οι οποίες είναι παραπάνω από αρκετές τον τελευταίο καιρό. 

Η επόμενη επίσημη Γενική Συνέλευση πρέπει να γίνει όπως προβλέπει το πλαίσιο που υπερ-ψηφίστηκε δηλαδή όταν θα είναι έτοιμο το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (του οποίου δεσμευτήκαμε ότι θα έχουμε δείγμα μέχρι και το τέλος του επόμενου μήνα). Η πραγματοποίηση μίας ακόμα Γ.Σ. όπως ανακοινώθηκε, αντιτίθεται στο δημοκρατικό αποτέλεσμα της προηγούμενης και ακυρώνει την επιθυμία των πολλών. 

Παρακαλούμε τους αρμόδιους να μην επικυρώσουν την οποιαδήποτε απόφαση παρθεί από εδώ και πέρα σε Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες συγκαλούνται με τέτοιο τρόπο. 

Τέλος, επειδή το καταστατικό της Γ.Σ. είναι πραγματικά απαρχαιωμένο και στο 70% του δεν τηρείται καν (όπως θα ήταν λογικό μετά από τόσα χρόνια που έχει να ανανεωθεί), παροτρύνουμε όλη την φοιτητική κοινότητα ανεξάρτητα από πολιτικό προσανατολισμό, να μας στείλει τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του, ώστε να μπορούμε επιτέλους να έχουμε μία Γενική Συνέλευση που θα ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες."

Κάλεσμα για Γ.Σ. από την "Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ"

Ανακοίνωση για πραγματοποίηση νέας Γ.Σ. την Τετάρτη 4/12, εξέδωσε "Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ".

Στο κάλεσμα της αναφέρει τα εξής:

"Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ξαπωλήσει μια σειρά αντιδραστικών μέτρων στην Παιδεία που έρχονται να εντατικοποιήσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των νέων, και ειδικά των φοιτητών. 

Διαγραφές φοιτητών (ν+2), έμμεση υπονόμευση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, ήδη ψηφισμένο μέτρο κατάργησης του ασύλου, εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, καθώς και η "πρωτοφανή" ιδέα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις δομές των συλλόγων που σε αρκετές σχολές μας μετέφεραν οι δήθεν ανεξάρτητοι φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων μέλη της κυβερνητικής νεολαίας .

Παράλληλα το ζήτημα της καταστολής και του ασύλου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Έχουμε δει εισβολή των δυνάμεων καταστολής στην σχολή μας, ρίψη δακρυγόνων, ψάξιμο στους χώρους πολικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων και συλλογή αποτυπωμάτων, ομηρία φοιτητών, άγριους ξυλοδαρμούς  και γενικότερα μια προσπάθεια για φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται. 

Οι φοιτητές, έχουμε επιλέξει να αγωνιστούμε ενάντια σε όλα αυτά

Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να παίρνουμε και να υλοποιούμε  αγωνιστικές αποφάσεις, να μαζικοποιούμε τις γενικές μας συνελεύσεις, να βρισκόμαστε και να συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

Θέλουμε συνελεύσεις ανοιχτές, μαζικές και υγιείς.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια για την δημιουργία φουλ-ταιμ φοιτητών, πειθαρχημένων και εντατικοποιημένων.

 Να τους χαλάσουμε τα σχέδια για απονέκρωση των συλλογικών διαδικασιών και την φίμωση των αντιστεκόμενων φωνών 

Ολες/οι  στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ 

Τετάρτη 4/12, 13:00, αμφ Α"

Η Απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. στην ΑΣΟΕΕ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr