Το απόγευμα η εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του ΟΠΑ - Μετάδοση Livestream

Στις 18:45 το απόγευμα η εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του ΟΠΑ - Μετάδοση Livestream

Οικονονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σήμερα στις 18:45 το απόγευμα στο θέατρο Παλλάς, θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Εκδήλωση Εορτασμού των 100 Χρόνων από την Ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλητής και τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης είναι ο η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.


Μέσα από το παρόν άρθρο θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Livestream την Κεντρική Εκδήλωση Εορτασμού των 1ΟΟ χρόνων από την ίδρυση του ΟΠΑ.

Livestream

100 χρόνια ΟΠΑ

Μία πορεία που ξεκίνησε από τον Γρηγόριο Μαρασλή το 1903, ως εμπνευστή και μέγα ευεργέτη, και συνεχίστηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος το 1920 ίδρυσε την «Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών» το σημερινό «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του ΟΠΑ, «Από την ίδρυσή του έως τις μέρες μας, η πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνοδεύει αδιάλειπτα την Ιστορία του Έθνους μας, αποτελώντας φάρο για την Παιδεία και την Επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά».

Ο κύριος Γιακουμάκης, αναφέρθηκε στην επιστημονική ταυτότητα του Πανεπιστημίου, την οποία προσδιορίζουν σήμερα οι τρεις Σχολές του, με αντίστοιχες κατευθύνσεις: Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επιστημών & Τεχνολογίας της Πληροφορίας, με περίπου 12.000 ενεργούς φοιτητές. Τη διακεκριμένη παρουσία του ΟΠΑ, υποστηρίζουν, επίσης, τα Μεταπτυχιακά και τα Διδακτορικά του Προγράμματα, τα οποία κατατάσσονται σε διαρκώς υψηλότερες θέσεις μεταξύ των κορυφαίων αντίστοιχων προγραμμάτων από τις διεθνείς λίστες κατάταξης.

«Πρεσβευτές της προσφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών», ανέφερε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, «είναι οι 70.000 απόφοιτοί του, μεταξύ των οποίων συναντά κανείς προσωπικότητες που διαχρονικά ηγούνται στους χώρους της Δημόσιας Διοίκησης, της Οικονομίας, της Επιχειρηματικότητας, της Επιστήμης, της Παιδείας και στο στίβο της ενασχόλησης με τα Κοινά».  

Ο κύριος Γιακουμάκης, ανέπτυξε τους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου για τα επόμενα χρόνια, ανάμεσα στους οποίους είναι: η Αριστεία στην Έρευνα και την Εκπαίδευση, η παροχή υψηλής στάθμης προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, η αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης, η ενεργός συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό περιβάλλον, η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών υψηλού κύρους και η εν γένει διεύρυνση της διεθνούς απήχησης και αναγνωρισιμότητάς του.

«Όραμά μας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελεί σταθερά διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αριστείας στις επιστήμες της Οικονομίας, της Διοίκησης και της Πληροφορίας, και να συμβάλλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας. Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, στη διαρκή αναπτυξιακή του πορεία, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ως βασικούς πυλώνες τις ιδρυματικές αξίες του: την Αριστεία, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια και την Κοινωνική Προσφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, και κατέληξε:

«Κοιτάζουμε το Παρελθόν, την Ιστορία μας, με Σεβασμό και υπερηφάνεια, διότι αυτή είναι η ταυτότητά μας. Σχεδιάζουμε όμως παράλληλα το Μέλλον, με επίγνωση. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι προετοιμασμένο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών που έρχονται, με Όραμα και Ευθύνη. Γιατί θεωρούμε ότι η πατρίδα μας και η νεολαία μας έχουν δικαίωμα στην πρόοδο, την ελπίδα, το αύριο».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr