ΑΣΟΕΕ: Έψαχναν τον Πρύτανη - Προπηλάκισαν φοιτητή

ΑΣΟΕΕ: Έψαχναν τον Πρύτανη - Προπηλάκισαν φοιτητή

Να βρουν τον Πρύτανη επιχείρησαν εξω-πανεπιστημιακοί στην ΑΣΟΕΕ, οι οποίοι χτύπησαν φοιτητή. Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άτομα εκτός πανεπιστημίου πήγαν στην Πρυτανεία, αναζητώντας τον Πρύτανη. Το γραφείο του, όμως, ήταν κλειστό, καθώς απουσίαζε. Στη συνέχεια τα άτομα αυτά προπηλάκισαν φοιτητή, που τελικώς φυγαδεύτηκε. 

Φοιτητής της ΑΣΟΕΕ αναφέρει στον ΑΝΤ1: "Οι αναρχικοί έψαχναν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου. Αφού δεν τον βρήκαν, επιτέθηκαν σε ένα φοιτητή και τον προπηλάκισαν. Επίσης επιτέθηκαν φραστικά και σε υπαλλήλους της Πρυτανείας.


Οι νεαροί στη συνέχεια με σφυριά προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα της βιβλιοθήκης στην οποία είχε καταφύγει ο φοιτητής αλλά δεν τα κατάφεραν".

Ανακατάληψη υπογείου

Μετά την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση του στεκιού των αναρχικών σε χώρο του ιδρύματος, τελικά, αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε ανακατάληψη του υπογείου στην ΑΣΟΕΕ. Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, το αυτοαποκαλούμενο «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι της ΑΣΟΕΕ» προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Ένταση σε Πάντειο και ΑΣΟΕΕ

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι φοιτητές στα «Φοιτητικά Νέα», στο Πάντειο όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι που εισέβαλαν μπουγέλωσαν φοιτήτρια την ώρα που ανέβαινε στο βήμα. Ακολούθησε κυνηγητό ανάμεσα στην κοπέλα και άλλων φοιτητών που τη προστάτευαν έξω από την αίθουσα. Εκεί τους χτύπησαν και τους έριξαν κάτω. Επικράτησε αναστάτωση. Η συνέλευση τελικά συνεχίστηκε με απουσία πολλών φοιτητών οι οποίοι εγκατέλειψαν έντρομοι το αμφιθέατρο  μόλις ξέσπασαν τα επεισόδια. Στη σχολή αποφασίστηκε διήμερη κατάληψη. 

Υπενθυμίζεται ότι η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην ΑΣΟΕΕ διακόπηκε επίσης όταν άτομα εκτός της σχολής εισέβαλαν στη γενική συνέλευση προπηλακίζοντας φοιτητές που βρίσκονταν εκεί. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr