Στη Νομική Αθηνών πραγματοποιήθηκε το διαπαραταξιακό της ΑΣΟΕΕ

Στη Νομική Αθηνών πραγματοποιήθηκε το διαπαραταξιακό της ΑΣΟΕΕ

Τι αναφέρουν οι υποψήφιοι της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. με ανακοίνωση που απέστειλαν στα «Φοιτητικά Νέα», για το διαπαραταξιακό συμβούλιο που έλαβε χώρα σήμερα στο κτίριο της Νομικής Αθηνών, με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις με το lock-out της Συγκλήτου, την καταστολή φοιτητών και την παραβίαση του ασύλου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ:

"Την Τρίτη 12/11 στις 16:00 στο κτίριο της Νομικής Αθηνών οι παρατάξεις του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ (Πανσπουδαστική ΚΣ, ΠΑΣΠ, Ρεσιστένσια (ΕΑΑΚ), ΡΑΣ (ΕΑΑΚ) ΑΡΕΝΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, BLOCO) λόγω της απουσίας Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, συναντήθηκαν με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις με το lock-out της Συγκλήτου, την καταστολή φοιτητών και την παραβίαση του ασύλου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.


Ο εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής έθεσε το ζήτημα ότι είναι αναγκαίο ο Φοιτητικός Σύλλογος να προχωρήσει την Τετάρτη 13/11 σε Γενική Συνέλευση, ώστε να παρθεί απόφαση καταδίκης αυτών των εξελίξεων, να απαιτήσει να αρθεί το lock –out και να φύγουν τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ, να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις για τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν του φοιτητές της ΑΣΟΕΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ έθεσαν ότι οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να εγκριθεί μέσα από το «ΔΣ» του Φοιτητικού Συλλόγου. Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου όμως δεν υπάρχει καθώς δεν έχουν γίνει εκλογές, και η ενέργεια αυτή είναι απλά μια προσπάθεια της ΠΑΣΠ να νομιμοποιήσει μια «εκλογική διαδικασία» που διεξήγαγε μόνη της, μακριά και έξω από τους φοιτητές.

Οι εκπρόσωποι της ΡΑΣ-ΕΑΑΚ δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην υπογραφή του ψηφίσματος του δήθεν «ΔΣ» που αποκαλεί η ΠΑΣΠ, και ταυτόχρονα με τοποθέτηση τους στο ψήφισμα θα δήλωναν γραπτώς ότι δεν θα αναγνωρίζουν(!) Διοικητικό Συμβούλιο. Η τοποθέτηση τους ήταν ότι ο Φοιτητικός σύλλογος δεν πρέπει να συνεδριάσει αύριο (ημέρα Τετάρτη), αλλά την Πέμπτη, την ημέρα δηλαδή που έχει ήδη αποφασιστεί φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην παραβίαση του ασύλου.

Οι εκπρόσωποι της ΑΡΕΝΑ δήλωσαν ότι συμφωνούν με την πρόταση της ΡΑΣ-ΕΑΑΚ.

Οι εκπρόσωποι της Ρεσιστένσια – ΕΑΑΚ δήλωσαν κατ’ αρχήν ότι συμφωνούν με την πρόταση της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησαν και συμφώνησαν με την πρόταση της ΡΑΣ-ΕΑΑΚ.

Οι εκπρόσωποι των «Αγωνιστικών Κινήσεων» και του BLOCO δήλωσαν ότι θέλουν να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 13/11, συμφωνώντας με την πρόταση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Με βάση τα παραπάνω το διαπαραταξιακό μάζεμα της ΑΣΟΕΕ δεν κατέληξε σε απόφαση. Εκτιμάμε ότι η στάση των παραπάνω δυνάμεων δεν βοηθάει στην απαραίτητη απάντηση που πρέπει να δώσει ο Φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ στις εξελίξεις που υπάρχουν.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ να δώσουν μαζική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, στην καταστολή και την παραβίαση του ασύλου με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 14/11 12:00 στα Προπύλαια. Να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» την Κυριακή στις 17/11 στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr