Βανδάλισαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Βανδάλισαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εικόνες Ντροπής!

Αυτήν την εικόνα αντίκρισαν την Τετάρτη το μεσημέρι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) πηγαίνοντας να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. 

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» γύρω στις 3 το μεσημέρι ομάδα αγνώστων πέταξε μπογιές στην μπροστινή όψη του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.


Φοιτητής του ΟΠΑ αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα»: "Oμάδα αναρχικών σήμερα το μεσημέρι πέταξε μπογιές στην μπροστινή όψη του πανεπιστημίου. Μετά γύρω στις 4 ακούστηκαν δυνατοί ήχοι και διαπιστώθηκε ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων στην πίσω πλευρά της σχολής και διακόπηκαν για λίγο τα μαθήματα, τουλάχιστον στις αίθουσες του ισογείου. Λίγο πριν ριφθούν οι μπογιές ακούστηκαν φασαρίες μέσα στη σχολή και δύο φοιτητές έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού, ένας κούτσαινε και στον άλλο έτρεχαν αίματα από το πρόσωπό του αλλά δεν είδα ποιοι το έκαναν και γιατί". 

Με αφορμή τα γεγονότα η Σύγκλητος του ΟΠΑ συνεδριάσε την Πέμπτη 07/11 και εξέδωσε σχετική απόφαση.

Η εικόνα του πανεπιστημίου

Πριν τους βανδαλισμούς

Τα ΕΑΑΚ Αθήνας κάνουν λόγο για "ομάδες τραμπούκων που δρουν στο χώρο της ΑΣΟΕΕ". Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: «Απέναντι στην επίθεση που δέχθηκε το κοινό συντονιστικό μαθητών-φοιτητών στο Κάτω Πολυτεχνείο την Δευτέρα 4/11 μετά το πέρας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, επίθεση τυφλής βίας, εμείς υπερασπιστήκαμε, και αντίστοιχα θα συνεχίσουμε, τις μαζικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος απέναντι σε όποιους τις απειλούν. Οι γνωστές αυτές πρακτικές και ομάδες τραμπούκων, που δρουν και στο χώρο της ΑΣΟΕΕ καμία σχέση δεν έχουν με το μαζικό κίνημα και τις οργανωμένες ταξικές δυνάμεις εντός του. Είναι αναγκαίο να απομονωθούν από όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις του κινήματος, αφού τελικά δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά την αναζητούμενη από το κράτος αφορμή για εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο άσυλο. Η υπεράσπιση του ασύλου περνά μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος. Δεν είναι ιδιοκτησία αυτόκλητων σωτήρων ή ομάδων τυφλής βίας, αλλά κατάκτηση του φοιτητικού κι εργατικού κινήματος».

Ασθενοφόρα, περιπολικά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Τραυματίστηκαν φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr