Απάντηση στην Απόφαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ δίνει η Επιτροπή Υλοποίησης Πλαισίου Φ.Σ.

Απάντηση στην Απόφαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ δίνει η Επιτροπή Υλοποίησης Πλαισίου Φ.Σ. 

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Υλοποίησης Πλαισίου Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ μετά την Απόφαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ: 

"Η σύγκλητος με την ανακοίνωση της όχι απλά δε σέβεται τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου, αλλά προσπαθεί να σπείρει τον πανικό στους χιλιάδες συναδέλφους μας, ώστε αυτοί να εναντιωθούν στον ίδιο τους το σύλλογο, στις διαδικασίες και τις αποφάσεις του. Οφείλουμε να δώσουμε ορισμένες απαντήσεις:


1) Εξάμηνα δεν χάνονται με μερικές μέρες κατάληψης, κλειστής σχολής κλπ. Αν η σύγκλητος ενδιαφέρεται να καλύψει εκπαιδευτική ύλη μπορεί να παρατείνει το εξάμηνο για λίγες ημέρες, όπως πάρα πολλές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν στην ΑΣΟΕΕ και συμβαίνει και σε δεκάδες σχολές σ΄ όλη την Ελλάδα.

2) Η πολιτική απόφαση του συλλόγου που περιλαμβάνει την ανάλυση και τις δράσεις του πάρθηκε αμεσοδημοκρατικά από εκατοντάδες συναδέλφους μας στη γενική συνέλευση όπου όλοι οι φοιτητές/τριες μπορούν να έρθουν και να τοποθετηθούν. Παρά την προσπάθεια της πρυτανείας και πλειοψηφίας των καθηγητών να μη γίνει γενική συνέλευση, παραγνωρίζοντας την απόφαση του συλλόγου για ακύρωση των μαθημάτων τις ώρες διεξαγωγής της, εκατοντάδες φοιτητές/τριες ήρθαν και συμμετείχαν.

3) Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της συγκλήτου που θέλει τους φοιτητές να εναντιωθούν στους άλλους φοιτητές υπό την αντιπαράθεση κατάληψη - ανοιχτή σχολή. Η πραγματική αντιπαράθεση έχει ανοίξει και είναι: διαγραφές - σπουδές δίχως όριο, πτυχία με αξία - εξίσωση πτυχίων με κολέγια, άσυλο - καταστολή, δημόσια δωρεάν παιδεία - ιδιωτικά πανεπιστήμια και δίδακτρα κλπ.

4) Πολλοί θα ήθελαν όπως εμμέσως περιγράφεται και στην ανακοίνωση να υπάρξουν ζημιές στο κτήριο για να μιλήσουν για καταλήψεις - εστίες ανομίας κλπ. Ωστόσο και τις 2 ημέρες που έγινε η κατάληψη το κτήριο παραδόθηκε στην εντέλεια και έτσι θα παραδοθεί και μετά τις επόμενες. Ο φοιτητικός σύλλογος δεν είναι αυθαίρετα ομάδα φοιτητών ή ομάδα τραμπούκων όπως μας έχουν ονομάσει κατά καιρούς. Είμαστε φοιτητές της σχολής και παλεύουμε για τα δικαιώματα μας.

5) Την Πέμπτη και Παρασκευή η σχολή θα τελεί κανονικά υπό κατάληψη με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας ακόμη και αν δεν στηρίζουν την κατάληψη να έρθουν να συζητήσουμε, να δουν τι πραγματικά λέμε και κάνουμε. Είμαστε σίγουροι ότι θα τους μεταπείσουμε. Η σχολή θα είναι ανοιχτή και ζωντανή!

6) Καλούμε τους εργαζόμενους της σχολής να στηρίξουν τον αγώνα μας και τις δράσεις μας. Να είμαστε μαζί, να διεκδικήσουμε και να νικήσουμε.

7) Αύριο όλοι/ες από νωρίς στη σχολή μας, να υπερασπιστούμε την κατάληψη και μετά θα αναχωρήσουμε όλοι μαζί για τα προπύλαια για την πανελλαδική πανεκπαιδευτική διαδήλωση. Φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα διαδηλώσουμε αύριο για τα αναφαίρετα δικαιώματα μας! Ούτε βήμα πίσω!

8) Όλοι/ες στη νέα γενική συνέλευση του ΦΣ ΑΣΟΕΕ Τετάρτη 6 Νοέμβρη, 13:00 αμφιθέατρο Α!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr