Τα δακρυγόνα έφτασαν μέχρι τα αμφιθέατρα - Εικόνες από τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Τα δακρυγόνα έφτασαν μέχρι τα αμφιθέατρα - Εικόνες από τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Η Ενωτική Πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει την παρουσία ΜΑΤ και την ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης στο εσωτερικό της σχολής μας εν ώρα μαθημάτων, γεγονός που δημιούργησε ασφυκτική ατμόσφαιρα με τους φοιτητές να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Νωρίτερα, περίπου 40 άτομα βγήκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πέταξαν τρικάκια διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στη Χιλή και φώναζαν συνθήματα κατά της κατάργησης του ασύλου.


Στη συνέχεια οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους ταραξίες και έπεσαν κρότου λάμψης και χημικά με αποτελέσματα τα δακρυγόνα να φτάσουν μέχρι τις αίθουσες του Ιδρύματος.

Χαρακτηριστική εικόνα


Intime News

Στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγο η οδός Πατησίων, που είχε κλείσει λίγο μετά τις 13:00.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τα επεισόδια: "Φανταζόμαστε ότι πλέον, μετά την κατάργηση του ασύλου, οι γονείς των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ θα νιώθουν πιο ασφαλείς που τα παιδιά τους σήμερα εισέπνευσαν δακρυγόνα και χημικά, τα οποία έριξαν δυνάμεις των ΜΑΤ αφού πρώτα εισέβαλαν μέσα στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr