Πότε θα ξεκινήσει η δήλωση/διανομή των συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο για τους φοιτητές του ΟΠΑ

Η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων επιλογής μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και θα λήξει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να ακυρώσουν τον βαθμό τους σε μαθήματα χειμερινού εξαμήνου που έχουν ήδη επιτύχει κατά την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2014, οφείλουν να συμπληρώσουν την ανάλογη αίτηση και να την καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματός τους τις ημέρες και ώρες που δέχεται η Γραμματεία, κατά την περίοδο των δηλώσεων μαθημάτων.

Προσοχή: Η αίτηση επανεξέτασης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναιρεθεί και κατατίθεται αυτοπροσώπως με επίδειξη εγγράφου ταυτοποίησης ή με εξουσιοδότηση νομίμως θεωρημένη.


Η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 και θα λήξει την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014, μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων - Εύδοξος (www.eudoxus.gr), του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η διανομή των διδακτικών βιβλίων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1ο ΒΗΜΑ: Δήλωση Μαθημάτων

Για να δηλώσετε τα μαθήματά σας, θα πρέπει να υποβάλετε δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 στην ηλεκτρονική Γραμματεία του Ιδρύματος http://e-grammateia.aueb.gr/unistudent/ κάνοντας χρήση των προσωπικών σας στοιχείων πρόσβασης (username/password).

Προσοχή: Για την οριστική υποβολή της δήλωσης, πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" και εκτυπώστε τη δήλωσή σας ή αποθηκεύστε το ηλεκτρονικό αρχείο για να έχετε αποδεικτικό υποβολής της δήλωσης.

Σημαντικό: Για να προχωρήσετε στο 2ο Βήμα (Δήλωση Συγγραμμάτων) πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία το 1ο Βήμα, δηλαδή να έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία τη δήλωση των μαθημάτων σας.

2ο ΒΗΜΑ: Δήλωση Συγγραμμάτων

Αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία τη δήλωση των μαθημάτων σας, εισέρχεστε στον δικτυακό χώρο δήλωσης συγγραμμάτων www.eudoxus.gr για να επιλέξετε τα συγγράμματα για τα μαθήματα που δηλώσατε για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Για τη δήλωση συγγραμμάτων είναι απαραίτητη η χρήση των ίδιων προσωπικών στοιχείων πρόσβασης (username/password) που χρησιμοποιείτε στην ηλεκτρονική Γραμματεία του Ιδρύματος.

Προσοχή: Η Δήλωση Συγγραμμάτων γίνεται μέσω του Συστήματος Εύδοξος. Η διαχείριση του Συστήματος Εύδοξος δεν γίνεται από το Πανεπιστήμιο. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση δήλωσης και παραλαβής συγγράμματος σε μάθημα που δεν έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση μαθημάτων.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Όσοι φοιτητές έχετε μη λειτουργικούς κωδικούς ή δεν μπορείτε να εισέλθετε στην ηλεκτρονική Γραμματεία ή δεν μπορείτε να εισέλθετε στο σύστημα Εύδοξος, μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική ανάκτηση των στοιχείων σύνδεσης από την ιστοσελίδα http://e-grammateia.aueb.gr:8080/index.htm.

Όσοι φοιτητές δεν έχετε ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας, μπορείτε να το κάνετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής Γραμματείας του Ιδρύματος http://e-grammateia.aueb.gr/unistudent/, πατώντας τον σύνδεσμο "Ενεργοποίηση Λογαριασμού".

Αν το σύστημα δεν σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, επισκεφθείτε τη Γραμματεία του Τμήματός σας για να βεβαιώσετε ότι τα στοιχεία σας έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων και ότι ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας έχει καταχωρηθεί σωστά.

Σε περίπτωση προβλήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δήλωσης μαθημάτων (π.χ. μέγιστος αριθμός μαθημάτων) μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματός σας.

Σε περίπτωση προβλήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δήλωσης συγγραμμάτων μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής χρηστών ΕΥΔΟΞΟΣ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή στο 210-7722100. Πληροφορίες για τις οδηγίες χρήσης του νέου συστήματος "ΕΥΔΟΞΟΣ" παρέχονται στη σελίδα  www.eudoxus.gr. Αναζήτηση βιβλίων στη σελίδα https://service.eudoxus.gr/search/.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΠΟΥΔΩΝ (Διευκρινίσεις)

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να διακόψουν τη φοίτησή τους, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 33 του Ν. 4009/2011, οφείλουν να συμπληρώσουν την ανάλογη αίτηση και να την καταθέσουν στη Γραμματεία της Σχολής τους, τις ημέρες και ώρες υποδοχής.

Εάν η αίτηση υποβληθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα από την έναρξη των μαθημάτων του εξαμήνου, ήτοι εντός 30 ημερών από την ημερομηνία έναρξης που αναφέρεται στο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Πανεπιστημίου, δύναται να συμπεριληφθεί στη διακοπή σπουδών και το εξάμηνο υποβολής της αίτησης, διαφορετικά η διακοπή σπουδών θα αφορά στο αμέσως επόμενο εξάμηνο.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές για το σύστημα διανομής συγγραμμάτων "Εύδοξος" 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr