Πρύτανης ΟΠΑ: Απειλούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου

Πρύτανης ΟΠΑ: Απειλούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου

Απειλές εναντίον των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως που δραστηριοποιούνται ενάντια στην ερήμωση του ιστορικού Πάρκου της Αθήνας και ενάντια στην παγίωση του χαρακτήρα του ως «πιάτσα ναρκωτικών» εξαπολύουν άγνωστοι με την υπογραφή «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ».

Οι άγνωστοι κόλλησαν αφίσες εντός του Πεδίου του Άρεως και στους γύρω δρόμους από την πλευρά της Κυψέλης και της Νεάπολης που αποκαλούν τους ενεργούς πολίτες του Πάρκου «μίζερους μικροαστούς» που θέλουν να κάνουν το Πεδίο του Άρεως «ασφαλή και φιλόξενο χώρο για όλους».


«Νιώθουμε απέχθεια για κάθε εθελοντική διοργάνωση, ειδικότερα όταν απαρτίζεται από μίζερους μικροαστούς και ανθρωπιστές», σημειώνουν οι άγνωστοι και καταλήγουν στην αφίσα / μανιφέστο τους με την απειλή: «Τέτοια σκουπίδια (σ.σ. οι ενεργοί κάτοικοι και οι φοιτητές του ΟΠΑ) θα περνάνε από το Πεδίον του Άρεως μόνο τρέχοντας»!

Οι απειλές εκτοξεύονται με αφορμή τον αγώνα δρόμου «OΠΑ Run» που διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαΐου το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές φοιτητές αλλά και κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που θέλουν να δουν τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας να αποκτά ξανά ζωή μετά από χρόνια απαξίωσης και ερήμωσης, στα οποία μετατράπηκε σε ιδανικό τόπο για τους εμπόρους ναρκωτικών που κερδοσκοπούν χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα προστασίας» τους, τούς εκατοντάδες απελπισμένους και αβοήθητους τοξικοεξαρτημένους.

Για την απειλητική αφίσα, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

«Δεν μπορώ να κατανοήσω πως μπορεί κάποιος να θέλει να παραμείνει το Πεδίον του Άρεως χώρος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Δεν νομίζω ότι κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος θέλει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη από όλους τους άλλους. Είναι επιτρεπτό και θεμιτό. Δεν είναι όμως επιτρεπτό να θέλουν να την επιβάλουν στους άλλους. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση παρά ότι κάποιοι είναι ενάντια σε κάθε τι που θα φέρει το οργανωμένο κράτος κοντά τους. Φοβούνται κάποιες ομάδες ότι δραστηριότητες τέτοιου τύπου (αγώνας δρόμου), ανοίγουν τον δρόμο στο οργανωμένο κράτος να ελέγξει τον χώρο του Πεδίου του Άρεως».

ΟΠΑRun: Δράση φοιτητών του ΟΠΑ για προσβάσιμο και ασφαλές Πεδίον του Άρεως

Προσπάθεια για ένα Πεδίον του Άρεως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, χώρο αναψυχής, πολιτισμού και ψυχαγωγίας διεξαγάγει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο 1ο ΟΠΑ Run που πραγματοποιείται την Κυριακή στις 6 Μαΐου στις 9.30 το πρωί. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρύτανης του ΟΠΑ Μανώλης Γιακουμάκης εξήγησε ότι η σχέση του Πανεπιστημίου με το πάρκο διαρκεί 100 χρόνια, με τους φοιτητές να το χρησιμοποιούν για τις ποικίλες δραστηριότητές τους. 

«Έχουμε ζωντανή λειτουργική σχέση με το πάρκο, θέλουμε την επαναοικειοποίησή και καταγράφεται μαζική συμμετοχή για τον αγώνα» σημείωσε ο πρύτανης του ΟΠΑ. Όπως εξήγησε ο κ. Γιακουμάκης, το Πεδίον του Άρεως έχει μετατραπεί σε χώρο συνάθροισης τοξικοεξαρτημένων ατόμων και εμπορίας, με πολλές παραβατικές πράξεις που πρέπει να ελεγχθούν. 

Σημειώνεται πάντως, ότι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα στο χώρο του ιδρύματος της ΑΣΟΕΕ («Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ») έχουν αναρτήσει αφίσα απειλώντας τους «μικροαστούς» φοιτητές και κατοίκους που θέλουν το Πεδίον του Άρεως να παραδοθεί στην κοινωνία και να καταστεί ασφαλής χώρος. 

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος σκεπτόμενος άνθρωπος θέλει να παραμείνει το πάρκο χώρος διακίνησης ναρκωτικών… Επιτρέπεται να έχουν διαφορετική άποψη, δεν επιτρέπεται να προσπαθούν να την επιβάλουν» επισήμανε ο πρύτανης του ΟΠΑ.

Σημειώνεται ότι το ΟΠΑ Run, το οποίο περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων εξ’ ολοκλήρου μέσα στο Πεδίο του Άρεως, συνδιοργανώνεται από το ΟΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΟΠΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr