ΟΠΑ: Οι φοιτητές αποθαρρύνονται να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας

ΟΠΑ: Οι φοιτητές αποθαρρύνονται να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας

Λήψη μέτρων προκειμένου να πάψει η παρουσία τοξικομανών στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ - πρώην ΑΣΟΕΕ) ζητεί η σύγκλητος του ιδρύματος, η οποία αποφάσισε, προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα, να διακόψει την εκπαιδευτική λειτουργία του σήμερα από τις 11:00 έως τις 15:00.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για πολυπληθή, συνεχώς αυξανόμενη και ανεξέλεγκτη παρουσία τοξικο-εξαρτημένων ατόμων στους χώρους του ιδρύματος και συμπληρώνεται ότι τα εν λόγω άτομα προέρχονται κατά κανόνα από το πάρκο του Πεδίου του Άρεως. 


Σύμφωνα με τη σύγκλητο, οι τοξικομανείς εισέρχονται ανεμπόδιστα στους χώρους του πανεπιστημίου και κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγες (σε τουαλέτες, διαδρόμους, σκάλες, ακόμα και αίθουσες διδασκαλίας), μετά δε τη χρήση βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή.

Η διοικητική Αρχή του ΟΠΑ σημειώνει ότι η καθημερινή πλέον παρουσία των τοξικο-εξαρτημένων ατόμων δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία των μελών της κοινότητας και επισημαίνει ότι τα άτομα αυτά συχνά παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και εργαζομένων.

Όπως αναφέρει, οι φοιτητές αποθαρρύνονται να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας, υπάρχει έντονο αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, βλάπτεται η ακαδημαϊκή εικόνα και προσβάλλεται το κύρος του πανεπιστημίου, η λειτουργία του οποίου εν τέλει καθίσταται δυσχερής έως και αδύνατη υπό τις συνθήκες αυτές.

Ακόμη, καταγγέλλει ότι έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και «έχει ενημερώσει για τις δυσκολίες και τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή, χωρίς δυστυχώς αποτελέσματα που να δείχνουν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται».

«Αντιθέτως», συμπληρώνει, «οι αρνητικές επιπτώσεις πολλαπλασιάζονται καθημερινά, και διαφαίνεται ότι μόλις οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν η κατάσταση θα χειροτερέψει καθώς θα αυξηθούν τα τοξικο-εξαρτημένα άτομα που θα αναζητήσουν στέγη στους χώρους του ιδρύματος».

Για τους παραπάνω λόγους η σύγκλητος αποφάσισε να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση των τοξικομαών από το πάρκο του Πεδίου του Άρεως και την ευρύτερη περιοχή και να ζητήσει τη λήψη μέτρων, ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση τοξικομανών στους χώρους του ιδρύματος.

Τέλος, ζητεί από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας «να επιληφθούν επειγόντως του σοβαρού αυτού προβλήματος», καθώς -όπως σημειώνει- «δεν νοείται λειτουργία Πανεπιστημίου υπό αυτές τις συνθήκες».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr