Η τηλεόραση του μέλλοντος από φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Η τηλεόραση του μέλλοντος από φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Η διαδραστική τηλεόραση, γίνεται πραγματικότητα στην Ελλάδα. Ερευνητές, με συντονιστή τον Κερκυραίο καθηγητή Γιάννη Δεληγιάννη, στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και με τη βοήθεια φοιτητών του Τμήματος, ανέπτυξαν πειραματικά την τηλεόραση του μέλλοντος. Πρόκειται για τη μετεξέλιξη της σημερινής μορφής της τηλεόρασης, απο την οποία ο θεατής μπορεί να παρακολουθεί μόνο το συγκεκριμένο πρόγραμμα που του προσφέρει.

Η τηλεόραση στη νέα της μορφή θα δίνει τη δυνατότητα στο θεατή τόσο να επιλέγει το πρόγραμμα της αρεσκείας του, την ώρα που επιθυμεί, όσο και να παρεμβαίνει στο ίδιο το πρόγραμμα και να το διαμορφώνει.


Καθηγητές και φοιτητές,του Ιονίου Πανεπιστημίου προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους, συνδύασαν πολλαπλές υπάρχουσες τεχνολογίες και δημιούργησαν την απαραίτητη διαδικτυακή υποδομή αμφίδρομης μετάδοσης. Δημιούργησαν μια πειραματική,αμφίδρομη τηλεοπτική εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνέθεσαν ένα πίνακα ζωγραφικής, τα τμήματα του οποίου (λουλούδια) ζωγράφισαν θεατές απο το σπίτι τους και ο συντονιστής της εκπομπής συνένωσε, σε έναν ενιαίο πίνακα (ένα λιβάδι).

Είσαι Φοιτητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Ιόνιου Πανεπιστημίου» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr