Ομοφοβική επίθεση, φοιτητή, Ιονίου Πανεπιστημίου Ομοφοβική επίθεση σε βάρος φοιτητή του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ομοφοβική επίθεση σε βάρος φοιτητή του Ιονίου Πανεπιστημίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου καταδικάζει το ανεπίτρεπτο γεγονός της ομοφοβικής επίθεσης εις βάρος φοιτητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας η οποία συνέβη στο χώρο του Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ (Καφετέρια Lunatico εντός του Ψυχιατρείου) από άτομα που φέρεται ότι δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου δηλώνει ότι θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ούτως ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα.


Το Τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου για την ομοφοβική επίθεση σε φοιτητή

Την πρόσφατη ομοφοβική επίθεση εις βάρος ενός φοιτητή στον πανεπιστήμιο της Κέρκυρας καταδίκασε το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ζητώντας παράλληλα από τη διοίκηση να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να εξαλειφθούν αυτά τα περιστατικά.

Είσαι Φοιτητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Ιόνιου Πανεπιστημίου» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος:

«Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου ενημερώθηκε για το γεγονός της ομοφοβικής επίθεσης (με απειλές λεκτικές και σωματικές) εις βάρος φοιτητή του Τμήματος, η οποία έλαβε χώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ (Καφετέρια Lunatico εντός του Ψυχιατρείου) από άτομα που φέρεται ότι δεν ανήκουν στην Πανεπιστημιακή μας κοινότητα.

Τέτοιου είδους επιθέσεις, ανεξαρτήτως των συνθηκών που πραγματοποιούνται και των ποινικών ευθυνών που εγείρουν, αποτελούν κατάφορη καταπάτηση κάθε κοινωνικού και ακαδημαϊκού ιδεώδους περί ελευθερίας και ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών, βάλλοντας παράλληλα ευθέως κατά της ουσίας της έννοιας του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Ως Συνέλευση του Τμήματος καταδικάζουμε απερίφραστα το παραπάνω απαράδεκτο γεγονός, δηλώνουμε ότι είμαστε συμπαραστάτες στον φοιτητή μας και παρόντες σε κάθε νόμιμη και θεσμικά κατοχυρωμένη κίνηση υπεράσπισης των ανωτέρω κοινωνικών και ακαδημαϊκών κεκτημένων.

Παράλληλα, ζητούμε από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ούτως ώστε στο μέλλον, μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας να μην βιώσουν παρόμοια συμβάντα.»

Να θυμίσουμε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου (06/02) σην καφετέρια «Λουνάτικο», που βρίσκεται στον χώρο του παλαιού Ψυχιατρείου, όπου συστεγάζεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ομάδα νεαρών τραμπούκισε στοχευμένα φοιτητή του Πανεπιστημίου λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Πιο συγκεκριμένα, απείλησαν τη σωματική του ακεραιότητα με μαχαίρι, δηλώνοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα είχαν την πλήρη συγκάλυψη της Κερκυραϊκής κοινωνίας.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr