Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ο Φ.Σ. ΤΞΓΜΔ σχετικά με το κάλεσμα της Πρυτανείας σε συζήτηση για τα μη-κρατικά Πανεπιστήμια

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ο Φ.Σ. ΤΞΓΜΔ σχετικά με το κάλεσμα της Πρυτανείας σε συζήτηση για τα μη-κρατικά Πανεπιστήμια

Ανακοίνωση Φοιτητικού Συλλόγου ΤΞΓΜΔ σχετικά με το κάλεσμα για συζήτηση της Πρυτανείας του Ιονίου Πανεπιστημίου για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων:

Έκπληκτες/οι/α είδαμε σήμερα ανακοίνωση-πρόσκληση της Πρυτανικής Αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου προς τους προέδρους των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου μας, της Ένωσης Διδασκόντων, της ΕΔΙΠ αλλά και του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων σε ηλεκτρονική συνάντηση με στόχο την “καλλιέργεια ενός βήματος έκφρασης της γνώμης όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας”. Αμέσως εντοπίσαμε την αντίφαση σε αυτό το κάλεσμα-φιάσκο. Ο κύριος Φλώρος προσπαθεί να φανεί διαλεκτικός, καλώντας όλα τα μέλη της κοινότητας μας αλλά ταυτόχρονα μόνο προέδρους, ενώ μέχρι τώρα είναι ο ΜΟΝΟΣ Πρύτανης Περιφερειακού Πανεπιστημίου που δημόσια στήριξε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια σε συνέντευξή του.


Εμείς αρνούμαστε να παραστούμε σε αυτήν την συνάντηση με οποιαδήποτε τέτοια εκπροσώπηση. Προβάλλουμε απέναντι στον ελιτισμό αυτόν και την ψευδαίσθηση επικοινωνίας και διαλλακτικότητας, τη συλλογικότητα του Αγώνα μας και τον τρόπο αυτοοργάνωσης και λήψης αποφάσεων ΜΟΝΟ μέσω τον Γενικών Συνελεύσεων μας στη βάση μας.

Τελευταίο μας μήνυμα στις Πρυτανικές Αρχές:

Θα μας βρείτε αύριο στο Συλλαλητήριο που αρχίζει στις 12 από το Παλαιό Ψυχιατρείο και θα κάνει στάση και στην Πρυτανεία. Αν, όντως, επιθυμείτε να εισακούσετε τη φοιτητική κοινότητα, να κατεβείτε κάτω αφήνοντας το πλούσιο και ζεστό γραφείο σας!"

Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Ξένων Γλωσσών,
Μετάφρασης και Διερμηνείας Ιονίου Πανεπιστημίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr