Συζητείται η συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Συζητείται η συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννης Δραγώνας μίλησε για το θέμα στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy και είπε τα εξής: «Στο πλαίσιο της συγκρότησης του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης και έρευνας στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, ο υπουργός Παιδείας έχει συγκροτήσει μία κοινή επιτροπή από το Ιόνιο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων νήσων για να διερευνήσουν μορφές συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ».

Όπως αναφέρει ο πρύτανης κ. Δραγώνας, η συγχώνευση θα φέρει την αναβάθμιση των δύο Ιδρυμάτων ενώ τονίζει ότι η επιτροπή επεξεργάζεται αυτή την πρόταση.


Η Επιτροπή αποτελείται από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασ. Χρυσικόπουλο, τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ιωσήφ Παπαδάτο, τον Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Γιάννη  Δραγώνα, τον Αντιπρόεδρο Θανάση Καλαφάτη και τον Καθηγητή Γιάννη Χάλαρη.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας στην Επιτροπή συμμετέχει ο Σύμβουλος του υπουργού Ερρίκος - Χαιμ Βεντούρας

Όπως σημειώνει ο πρύτανης κ. Δραγώνας στα Κεφαλονίτικα Νέα, "υπάρχει ένας πρότερος καλός βίος μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Συνεργαζόμαστε τα τελευταία 2 χρόνια σε επίπεδο προγραμμάτων, ΕΣΠΑ και έρευνας".

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα βρίσκεται το Σάββατο 14/10 στο νησί των Φαιάκων όπου στις:

Στις 11:00 το πρωί ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει κοινή συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Γιάννη Δραγώνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει συγκροτήσει μεικτή επιτροπή αποτελούμενη από μέλη των δύο Ιδρυμάτων που θα διατυπώσει ολοκληρωμένη πρόταση συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια.

Στις 14:30 ο Υπουργός θα συναντηθεί με τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Ο Υπουργός Παιδείας, έρχεται στην Κέρκυρα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στην εκδήλωση για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, στην Ιόνιο Ακαδημία.

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αναφέρει:         

«Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και η Ένωση Γονέων καλεί ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα  εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές- φοιτητές, σωματεία σε συγκέντρωση το Σάββατο 14/10/17 στην Πλατεία Γεωργάκη στη 1.00 μ.μ. Στόχος της συγκέντρωσης θα είναι να υπογραμμιστεί η αφοσίωσή μας στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και η αναγκαιότητα λειτουργίας όλων των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία  και πρόσληψης του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτά θα τεθούν υπόψη του Υπουργού Παιδείας στη συνάντηση που θα έχουν μαζί του η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr