Καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου

Καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου

Ο καθ. John P.A. Ioannidis από το Stanford University και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν ανανεωμένη λίστα με τους 100.000 σπουδαιότερους επιστήμονες παγκοσμίως (Baas, Jeroen; Boyack, Kevin; Ioannidis, John (2020), “Data for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”, Mendeley Data, V2, doi: 10.17632/btchxktzyw.2

Στην μελέτη παρουσιάζεται μια κατάταξη πάνω από 7 εκατομμυρίων επιστημόνων παγκοσμίως από όλους τους τομείς έρευνας και τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας πλήθος από συνδυαστικούς βιβλιομετρικούς δείκτες εργασιών και αναφορών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ηλικία των επιστημόνων.


Το καινοτόμο στην εν λόγω μελέτη είναι οι βιβλιομετρικοί δείκτες που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν όχι μόνο τις συνολικές αναφορές και τον δείκτη h-index, αλλά επιπλέον και την σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής hm-index και τη θέση του συγγραφέα στις εργασίες.

Στο ΕΛΜΕΠΑ δραστηριοποιούνται 4 επιστήμονες όπου βρίσκονται στο κορυφαίο 2% της κύριας ερευνητικής τους υποπεριοχής, οι καθηγητές Κυμάκης Εμμανουήλ, Μανιός Θρασύβουλος, Ποταμίτης Ηλίας και Βερνάρδου Δήμητρα. Ειδικά ο κ. Κυμάκης βρίσκεται στη θέση 699 στην υποπεριοχή Νανοεπιστήμη & Νανοτεχνολογία, μια από τις υψηλότερες θέσεις για Έλληνα ερευνητή σε όλες τις υποπεριοχές της μελέτης.

Λίστα μέχρι τον Μάιο 2020 (Table S6)

rank (ns)
Κυμάκης Εμμανουήλ 83.448
Μανιός Θρασύβουλος 187.098

Λίστα μόνο για το έτος 2019 (Table S7)

rank (ns)
Κυμάκης Εμμανουήλ 55.793
Ποταμίτης Ηλιας 155.157
Βερνάρδου Δήμητρα 155.660

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr