Το Τμήμα Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ πρωτοπορεί με mobile εφαρμογή -Αναπτύχθηκε από φοιτητές

Το Τμήμα Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ πρωτοπορεί με mobile εφαρμογή -Αναπτύχθηκε από φοιτητές

Απόφοιτος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) ανέπτυξε νέα εφαρμογή κινητών για το Τμήμα στο οποίο φοιτούσε.

Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε το 2020 από τον απόφοιτο του Τμήματος Στάθη Καραδημητρίου με την επίβλεψη του Κώστα Παναγιωτάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος με σκοπό την εξυπηρέτηση των μελών του Τμήματος και την προώθηση του τμήματος σε υποψήφιους φοιτητές. 


Τονίζεται πως η εφαρμογή διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα σε σχεδιασμό αλλά και σε λειτουργίες συγκρινόμενη με τις υπάρχουσες εφαρμογές στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Κώστας Παναγιωτάκης, στα «Φοιτητικά Νέα» η νέα εφαρμογή κινητών του Τμήματος είναι εξαιρετική σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τον απόφοιτο του Τμήματος, Στάθη Καραδημητρίου, με τη σύγχρονη πλατφόρμα προγραμματισμού κινητών android studio και είναι διαθέσιμη στο play store.

"Αποδεικνύεται το υψηλό επίπεδο σπουδών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας σε νέες τεχνολογίες Πληροφορικής."

Η εφαρμογή περιέχει πληροφορίες για το Τμήμα Δ.Ε.Τ Αγίου Νικολάου και διάφορες χρήσιμες υπηρεσίες όπως:

- Ανακοινώσεις Τμήματος
- Πρόγραμμα Σπουδών ανά κατεύθυνση
- Πληροφορίες για το Τμήμα
- Ωρολόγιο πρόγραμμα
- Ακαδημαικό Ημερολόγιο
- Λίστες βίντεο από το τμήμα
- Χάρτης τοποθεσίας του τμήματος
- Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
- Αναζήτηση e-mail καθηγητών
- Εικονική Περιήγηση
- Έρευνα στο Τμήμα

Πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι πως στις περισσότερες λειτουργίες συνδέεται δυναμικά με την σελίδα του τμήματος και λαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο οπότε είναι πάντοτε ενημερωμένη χωρίς να χρειάζεται update.  

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί την επόμενη έκδοση της εφαρμογής κινητών που είχε αναπτυχθεί στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας των φοιτητών του τμήματος Πελοπίδα Κεφαλιανού και Μαρίας Λαγουδάκη το 2017, η οποία είναι ακόμα διαθέσιμη στο Play Store  και είχε παρουσιαστεί το 2017 δημόσια στο Τμήμα: 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr