ΕΜΠ: Θεσμοθέτηση βραβείου "Αριστείδης Αραγεώργης"

ΕΜΠ: Θεσμοθέτηση βραβείου "Αριστείδης Αραγεώργης"

Ο Τομέας Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών τον Εθνικού Μετσόβιον Πολυτεχνείου αποφάσισε τη θεσμοθέτηση ενός βραβείου στη μνήμη τον Επίκουρου Καθηγητή τον Τομέα Αριστείδη Αραγεώργη (1961-2018).

Ο Αριστείδης Αραγεώργης υπήρξε φιλόσοφος της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Λογικής, με ερευνητικό έργο που έχει δικαιολογημένα σημαντική αξία και επιρροή. Εκτός από το φιλοσοφικό ταλέντο του, ο Άρις υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης, δάσκαλος και μέντορας για πολλούς συναδέλφους του.


Το βραβείο «Αριστείδης Αραγεώργης» Θα απονεμηθεί σε μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία που υποστηρίχθηκε ή θα υποστηριχθεί μεταξύ 1/9/2018 και 31/8/2020 στο γνωστικό αντικείμενο «Φιλοσοφία της Επιστήμης» (περιοχές Φιλοσοφία της Φυσικής, Φιλοσοφία των Μαθηματικών και Λογική). Το βραβείο, το  οποίο θα συνοδεύεται από το συμβολικό χρηματικό ποσό των 150 €, θα απονεμηθεί έπειτα από εισήγηση της τριμελούς επιτροπής που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό και αποτελείται από τους: Βύρωνα Καλδή, Καθηγητή ΕΜΠ, Κώστα Θεολόγου, Επίκ. Καθηγητή ΕΜΠ και Πέτρο Στεφανέα, Επίκ. Καθηγητή ΕΜΠ. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φοιτητές/τριες που παρακολουθούν Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπονδών στην Ελλάδα, σε δημόσιο Α.Ε.Ι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν το σώμα της εργασίας τους σε μορφή pdf στη ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με κοινοποίηση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr