ΕΛΜΕΠΑ Χανίων: Συνεχίζεται η κατάληψη και οι κινητοποιήσεις

ΕΛΜΕΠΑ Χανίων: Συνεχίζεται η κατάληψη

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) πρώην ΤΕΙ Χανίων μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσε ο Φοιτητικός Σύλλογος ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Χανίων την Τετάρτη 06/11.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Παρασκευή 08/11 και την Παρασκευή 15/11 για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.


Στη συνέλευση συμμετείχαν 126 φοιτητές και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συνέχιση της στήριξης του αγωνιστικού πλαισίου που είχε διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Νέα Γενική Συνέλευση προγραμματίστηκε για τις 20/11/2019.

Οι φοιτητές αποφάσισαν

  • Η κατάληψη του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ Χανίων θα συνεχιστεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου στην πρυτανεία του ιδρύματος στο Ηράκλειο. Για τον λόγο αυτό, οι φοιτητές των Χανίων καλούν τους συμφοιτητές τους από το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που διοργανώνεται.
  • Προτείνεται να συσταθεί Παγκρήτιο Συντονιστικο Γενικών Συνελεύσεων και Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ στο Ηράκλειο μετά την κινητοποίηση.
  • Αποφασίστηκε επίσης κινητοποίηση στο γραφείο του προέδρου (κ. Κωνσταντάρα) την Τετάρτη 13/11 στις 11:00.
  • Μία ακόμη κατάληψη της σχολής θα γίνει στις 15/11 για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ την ίδια ημέρα διοργανώνεται πανεκπαιδευτική πορεία στις 12:00 το μεσημέρι με αφετηρία την Πλατεία Αγοράς.
  • Ακόμη οι φοιτητές του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ προτίθενται να συμμετάσχουν στην αντιμπεριαλιστική/αντιπολεμική πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17/11 που έχει προαναγγελθεί για τις 19:00 στην αγορά των Χανίων με προσυγκέντρωση στις 18:00 στο κτίριο Παπαδοπέτρου.
  • Οι φοιτητές του ιδρύματος στα Χανιά θα αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους στη νεότερη Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr