Βασίλης Καρδάσης: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Βασίλης Καρδάσης: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Με το ανυπόγραφο δελτίο τύπου της 3ης Οκτωβρίου 2017, της εκτελεστικής γραμματείας της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης, οι ανώνυμοι, κι ως εκ τούτου ανεύθυνοι για το περιεχόμενο και ασφαλείς για τις συνέπειες, συντάκτες του, ξεπερνούν τον εαυτό τους σε ήθος και ύφος. Έτσι η αήθης επίθεση σε βάρος του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, αν και δεν εκπλήσσει, ωστόσο δεν μπορεί να λογισθεί ως ακόμα μια γραφική ανακοίνωση, η 4η κατά σειρά.

Με δεδομένο δε το γεγονός ότι εκδόθηκε τη χρονική στιγμή που το Ίδρυμα αποφασίζει για τη συνεργασία του με εκατοντάδες επιστήμονες (ΣΕΠ), το δελτίο τύπου δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη συνεχή επίθεση που δέχεται το Ε.Α.Π. από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας Διοικούσας Επιτροπής.


Έτσι τούτη την ώρα αντί άλλης απάντησης στο δελτίο τύπου της εκτελεστικής γραμματείας της ΚΙΠΑΝ, η Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π. θα συμπεριλάβει τους κρυπτόμενους συντάκτες σε εκείνους που ενοχλούνται «από τους δημοκρατικούς κανόνες που έχει διαμορφώσει η Διοικούσα Επιτροπή, απεχθάνονται το ηθικό μας πλεονέκτημα που προκύπτει από τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, αποστρέφονται την ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση του διοικητικού δυναμικού και των φοιτητών μας, είναι εγκλωβισμένοι σε νοοτροπίες προηγούμενης εποχής.» 

Και να δηλώσει για άλλη μια φορά ότι «από τέτοια πρωτόγνωρη λοιδορία σε βάρος μας γινόμαστε περισσότερο δυνατοί και αποφασισμένοι στην κατεύθυνση της ακαδημαϊκής ανανέωσης του ΕΑΠ, της διοικητικής ανασυγκρότησης, της αναμόρφωσης των προσφερόμενων Προγραμμάτων Σπουδών, της συνεργασίας με πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, της προσφοράς ποιοτικών σπουδών στους φοιτητές. Θεμέλιο και αρχές της διοικητικής μας πολιτικής θα παραμείνει η προσήλωση στον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΑΠ ως του μοναδικού πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ο σεβασμός στους πόρους που συνεισφέρουν οι χιλιάδες των φοιτητών.». 

 Τέλος με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες φοιτητές του Ιδρύματος και στους εκατοντάδες διδάσκοντες, δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφύλαξη των συμφερόντων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, για τον λόγο δε αυτό αναθέσαμε στους νομικούς του Ιδρύματος να διερευνήσουν κάθε δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. ΕΑΠ
Βασίλης Καρδάσης

Προειδοποίηση για μεταφορά της έδρας του ΕΑΠ στην Αθήνα!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr