ΕΑΠ: Καθομολόγηση νέας Διδάκτορος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών

ΕΑΠ: Καθομολόγηση νέας Διδάκτορος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών

Την Τετάρτη 27-09-2017 πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της ΔΕ του ΕΑΠ, Καθηγητή Β. Καρδάση,  του Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Καθηγητή Α. Λιοναράκη, και μελών ΔΕΠ της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, η Καθομολόγηση της κ. Χ. Καρέλα, της οποίας η διδακτορική διατριβή εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ΜΠΣ «Επιστήμες της Αγωγής».

Ο επιβλέπων Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Πετρογιάννης  δήλωσε ότι η εργασία της κ. Καρέλα αρίστευσε πραγματικά διερευνώντας ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο αλλά διαχρονικά επίκαιρο θέμα, για τις ψυχολογικές επιπτώσεις του διαζυγίου στα μικρά παιδιά.


Η εργασία της, η οποία εκπονήθηκε με εξαιρετικά λεπτούς και αποτελεσματικούς χειρισμούς λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος, κατέληξε σε σημαντικά ευρήματα όσον αφορά τους παράγοντες ψυχικής ανθεκτικότητας που επιτρέπουν στα παιδιά να παρουσιάζουν μια ομαλή ψυχολογική λειτουργία παρά το βίωμα στρεσογόνων / απειλητικών παραγόντων εξαιτίας του διαζυγίου σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη από αναπτυξιακής πλευράς περίοδο.

Η κα Καρέλα παράλληλα συμμετείχε στο έργο του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΕΑΠ και ήταν μέλος της ΟΝΕΠΣ με αναγνωρισμένη και θετική συμβολή στις εργασίες της από τους συνεργάτες και επιστημονικούς υπεύθυνους.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr