ΕΑΠ: Έκπτωση 20% στα δίδακτρα σε συγγενείς φοιτητές

ΕΑΠ: Έκπτωση 20% στα δίδακτρα σε συγγενείς φοιτητές

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, αποφάσισε να εγκρίνει έκπτωση 20% επί του συνόλου τής συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών των φοιτητών, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια και σπουδάζουν παράλληλα σε Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, αφορά: α) συζύγους των οποίων το άθροισμα του συνολικού φορολογητέου εισοδήματός τους για το φορολογικό έτος 2016 δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, β) γονείς με άγαμα τέκνα που ανήκουν στην πατρική οικογένεια και το άθροισμα του φορολογητέου εισοδήματός τους (γονέων και τέκνων) για το φορολογικό έτος 2016 δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ και γ) άγαμα αδέλφια που ανήκουν στην πατρική οικογένεια και το άθροισμα του συνολικού φορολογητέου εισοδήματός τους και των γονιών τους για το φορολογικό έτος 2016 δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.


Για τη χορήγηση της συγκεκριμένης έκπτωσης στους συγγενείς φοιτητές του ΕΑΠ, ισχύει ο χρονικός περιορισμός μέχρι τα έξι έτη από το έτος εισαγωγής τους για τους Προπτυχιακούς φοιτητές και μέχρι τα τρία έτη από το έτος εισαγωγής τους για τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές. Στην περίπτωση, που τη συγκεκριμένη προϋπόθεση πληροί ένας ή περισσότεροι εκ των συγγενών φοιτητών, χορηγείται έκπτωση στο 10% του ποσού που κατέβαλε μόνο εκείνος που την πληροί.

Τέλος σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που το ένα από τα δύο (ή και περισσότερα) συγγενικά μέλη έχει λάβει υποτροφία αριστείας ή υποτροφία βάσει κοινωνικών, οικονομικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων, το άλλο μέλος θα λάβει την έκπτωση στο 10% του ποσού που κατέβαλε μόνο το ίδιο μέλος για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ταχυδρομικά στο Γραφείο Υποτροφιών στη διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, Τ.Κ. 26335, Πάτρα, με σφραγίδα ταχυδρομείου από σήμερα 04/08/2017 έως τις 31/10/2017 : i) πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, ii) εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2016 ή δήλωση του νόμου 1599/86 η οποία θα φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κ.Ε.Π., για όσους δεν ήταν υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, στην οποία θα αναγράφεται ότι «δεν είχα υποχρέωση να υποβάλω φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2016» και iii) την επισυναπτόμενη Δήλωση

Σημείωση: Η παρούσα ανακοίνωση δεν αφορά όσους παρακολουθούν μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες.

Την ΔΗΛΩΣΗ μπορείτε να την κατεβάσετε ΕΔΩ.

Δικαίωμα συμμετοχής φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης του ΕΑΠ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr