Αναμονή και αγωνία για τους φοιτητές και πτυχιούχους του ΕΑΠ

Αναμονή και αγωνία για τους φοιτητές και πτυχιούχους του ΕΑΠ

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει διαρκώς εδώ και καιρό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από τη μία πλευρά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προβλήματα εσωτερικά τα οποία υπάρχουν ανάμεσα στην διοίκηση και τους καθηγητές (ΣΕΠ) με ανακοινώσεις και διαψεύσεις. Αποτέλεσμα όλου αυτού, ήταν η πριν λίγες μέρες συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε ο πρόεδρος της Δ.Ε κος Καρδάσης Βασίλης, στα γραφεία του Ε.Α.Π στην Αθήνα. Στην συνέντευξη αυτή, αναλύθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη των ΣΕΠ και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αντιδράσεις του συλλόγου των καθηγητών. Μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις πολιτιστικές δράσεις της διοίκησης, τα νέα μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα και μια σειρά αλλαγών και συνεργασιών που εδώ και καιρό επιδιώκει η Δ.Ε προς όφελος όλων.

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία των προγραμμάτων σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του «Ελληνικού Πολιτισμού» και «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», το ΕΑΠ ανοίγει τον διάλογο για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων, των δύο αυτών προγραμμάτων. 


Προβλήματα και αδικίες που έγιναν ευρέως γνωστά, μέσα από τις κινήσεις των συλλογικών οργάνων των δυο αυτών αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών .

Μετά από τις εντατικές προσπάθειες τους οι φοιτητικοί σύλλογοι, ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.Π.ΕΛΠ/ΕΑΠ και ΠΑΝ.Φ.ΣΥ.ΕΠΟ-ΕΑΠ,  τις συνεχόμενες επιστολές προς τη ΔΕ του ΕΑΠ και την Κοσμητεία Ανθρωπιστικών Σπουδών  και τις επαφές με τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, φτάνουν μπροστά στη σημαντική ώρα να δικαιωθούν και μαζί όλοι οι φοιτητές και πτυχιούχοι των ΕΠΟ και ΕΛΠ. Το θέμα αυτό το παρακολουθούμε στενά.

Ήδη, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις των δύο αυτών συλλόγων,  η Κοσμητεία βεβαίωσε την πλήρη επάρκεια των πτυχίων με πτυχία συναφών αντικειμένων σπουδών. Έτσι, δόθηκε επιτέλους η ευκαιρία στους πτυχιούχους του ΕΠΟ και ΕΛΠ να συμμετέχουν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.  

Με πολύ, όμως, ενδιαφέρον αντιμετωπίζει το θέμα και ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, Βασίλης Καρδάσης, που ανακοίνωσε συνεδρίαση παρουσία του, με τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, τους Διευθυντές των προγραμμάτων σπουδών και τα προεδρεία των συλλόγων, προκειμένου να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. 

Το Υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη διορίσει ειδική επιστημονική επιτροπή, η οποία αναμένει τις προτάσεις των πανεπιστημίων της χώρας, για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

Αναμονή και αγωνία για τους φοιτητές και πτυχιούχους του ΕΛΠ και ΕΠΟ.

Για τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr,
Φοιτήτρια ΕΑΠ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr