Πρόεδρος ΕΑΠ: Απάντηση σε ανυπόστατα δημοσιεύματα για κατάργηση των Προγραμμάτων Σπουδών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Πρόεδρος ΕΑΠ: Απάντηση σε ανυπόστατα δημοσιεύματα για κατάργηση των Προγραμμάτων Σπουδών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) Βασίλης Καρδάσης, σε απάντηση των ανυπόστατων δημοσιευμάτων που αναπαράγονται με περισσή ευκολία ή και ως δόση εμπάθειας πλέον προς τη Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, περί δήθεν βούλησής της για «κατάργηση των Προγραμμάτων του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», δηλώνει κατηγορηματικά τα ακόλουθα:

Ουδέποτε και σε καμία συνάντηση με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν έχει διατυπωθεί θέση περί «κατάργησης» των δύο Πολιτισμών. Διότι σαφώς η Διοικούσα δεν έχει αυτή την άποψη! Αντίθετα,  έχει διατυπωθεί με παρρησία η άποψη ότι τα δύο Προγράμματα Σπουδών, χρήζουν ουσιαστικής ανανέωσης, τόσο ως προς τη διάρθρωση, όσο και ως προς το περιεχόμενο και το εκπαιδευτικό υλικό, ζήτημα στο οποίο συμπίπτουν άπαντες, φοιτητές και ΣΕΠ όπως προκύπτει από πάμπολλες συζητήσεις!


Έχει τεθεί με σαφήνεια ότι η υπόθεση της ανανέωσης των δύο Πολιτισμών ανήκει στις ακαδημαϊκές δομές και όχι στη Διοικούσα!

Έχουν επίσης διατυπωθεί σκέψεις για τη δημιουργία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στον επιστημονικό χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών, προκειμένου να διευκολυνθούν αποφασιστικά χιλιάδες απόφοιτοι  του ΕΑΠ και όχι μόνο, στη συνέχιση των σπουδών τους!

Θεωρούμε ότι αυτές οι κινήσεις και άλλες ενδεχομένως που θα προκύψουν από τη συμβολή των ακαδημαϊκών δομών, θα δώσουν απάντηση στο κορυφαίο ζήτημα του προσδιορισμού των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων μας.

Συνεπώς, η ανακοίνωση του Συλλόγου των ΣΕΠ που κάνει λόγο για βούληση της Διοίκησης του ΕΑΠ να «καταργήσει» τους δύο Πολιτισμούς, όσο και η διασπορά ψευδών ειδήσεων από όσους κακόβουλους, μάλλον θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ενορχηστρωμένη από αρκετούς αντιπαράθεση προς το έργο της Διοίκησης του ΕΑΠ.

Για να δείτε όλα τα νέα που αφορούν τους Φοιτητές του ΕΑΠ πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr