τελετή ορκωμοσίας, φοιτητών, Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ΕΑΠ, ΕΙΚΟΝΕΣ Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών του ΕΑΠ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Στην κατάμεστη Αμφιθεατρική Αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, η τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών που παρακολούθησαν Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Οι φοιτητές ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του ΕΑΠ, Καθηγητή Βασίλη Καρδάση, των Κοσμητόρων των Σχολών, του Καθηγητή Χριστόφορου Κροντηρά, μέλος της Δ.Ε. του ΕΑΠ, του Γραμματέα του Πανεπιστημίου Χαράλαμπου Ροδόπουλου, καθώς και πλήθους συγγενών και φίλων.


Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Καρδάσης πριν από την έναρξη της ορκωμοσίας, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του ΕΑΠ και στις ριζικές αλλαγές που προωθεί η νέα Δ.Ε. του Τριτοβάθμιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Συμπύκνωσε την πολιτική της νέας Δ.Ε. απέναντι στις νέες εξελίξεις στα παρακάτω:

1) Στην κατάργηση της κλήρωσης, την οποία χαρακτήρισε άδικο σύστημα εισαγωγής. "Ανοικτό Πανεπιστήμιο σημαίνει ανοικτής πρόσβασης Πανεπιστήμιο..." ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΑΠ.

2) Στην δημιουργία νέων επιστημονικών πεδίων, καθώς επεσήμανε ότι: "Δεν μπορεί το ΕΑΠ να παραμένει εδώ και χρόνια με τα ίδια Προγράμματα Σπουδών, τα οποία όχι μόνο δεν συνιστούν ανανέωση, αλλά συνιστούν γήρανση...".

3) Στην ικανοποίηση του αιτήματος για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού υλικού και όλων των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την βελτίωση του περιεχομένου των σπουδών, με την χρήση και της νέας τεχνολογίας.

"Ολοκληρώσατε ένα υπέροχο ταξίδι. Ένα μοναδικό ταξίδι στη γνώση. Η μάθηση και η γνώση είναι προϋποθέσεις που συγκροτούν την διαδικασία της υπόστασης ενός ολοκληρωμένου ατόμου. Είναι τα συστατικά της διαμόρφωσης του πολίτη. Συνεπώς και της κοινωνίας των πολιτών. Η Δημοκρατία απαιτεί ολοκληρωμένους ανθρώπους, πολίτες που να γνωρίζουν, να διαλέγονται, να συσκέπτονται, να αποφασίζουν και να δρουν...", τόνισε ο κ. Καρδάσης και κάλεσε τους πτυχιούχους του ΕΑΠ να συνεχίσουν αυτό το όμορφο ταξίδι στη γνώση.

Εξάλλου, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 ο Πρόεδρος της Δ.Ε του ΕΑΠ, καθηγητής Β. Καρδάσης, απένειμε τους Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών στους νέους κάτοχους Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τους ευχήθηκε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, και ευχαρίστησε που επέλεξαν το ΕΑΠ για τις Μεταπτυχιακές σπουδές τους.

Διαβάστε επίσης για το ΕΑΠ: 

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών του ΕΑΠ

τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών του ΕΑΠ

Περισσότερα νέα για το ΕΑΠ εδώ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr