Αντιδρούν οι φοιτητές του ΕΑΠ για τον τρόπο πληρωμής των διδάκτρων Αντιδρούν οι φοιτητές του ΕΑΠ για τον τρόπο πληρωμής των διδάκτρων

Αντιδρούν οι φοιτητές του ΕΑΠ για τον τρόπο πληρωμής των διδάκτρων

Αρκετοί φοιτητές αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές τους… 

Δεκάδες είναι τα παράπονα των φοιτητών του Ανοικτού Πανεπιστημίου, σχετικά με τα δίδακτρα, αλλά κυρίως και τον τρόπο που θα πρέπει να τα καταβάλλουν. 


Καταρχάς τα δίδακτρα παρά το γεγονός ότι τα πράγματα έχουν χειροτερέψει στην οικονομική κρίση και τα capital controls που έχουν προκύψει δεν έχουν μειωθεί. 

Ένας φοιτητής για μία θεματική ενότητα καλείται να δώσει το ποσό των 550 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ένας που θέλει να πάρει και μία δεύτερη θεματική ενότητα για το ακαδημαϊκό έτος που διανύει θα χρειαστεί το ποσό των 1.100 ευρώ. 

1.100 ευρώ για έναν εργαζόμενο την στιγμή που ο μέσος όρος των μισθωτών με δυσκολία παίρνει πάνω από 600 ευρώ (και όταν τα παίρνει) είναι ένα ποσό που δεν μπορεί εύκολα κανείς να το συγκεντρώσει. 

Αυτό που ζητάει μία μεγάλη μερίδα φοιτητών από την διοίκηση του ΕΑΠ από την στιγμή που το κόστος των διδάκτρων δεν μειώνεται, είναι τουλάχιστον να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής. 

Να μην είναι αναγκαίο, δηλαδή, για έναν φοιτητή να προπληρώσει το ποσό της θεματικής ενότητας του σε δύο δόσεις όπως γίνεται μέχρι τώρα, αλλά σε τέσσερις ή πέντε ισόποσες άτοκες δόσεις που θα έχει το δικαίωμα να τις ξοφλήσει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ακόμα και κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς.  

Κάτι που μπορεί να ισχύει για τους κατόχους πιστωτικών καρτών με την διαφορά ότι και αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις τους πριν από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. 

Άρα, οι εργαζόμενοι φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου δεν διευκολύνονται σε καμία περίπτωση από τον τρόπο που αναγκάζονται να πληρώσουν τις θεματικές τους ενότητες και δεν είναι λίγοι αυτοί που φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Όλα αυτά την στιγμή που η καταλυτική ημερομηνία που έχει ορίσει η διοίκηση του ΕΑΠ για να γίνουν εγγραφές για τις νέες θεματικές ενότητες λήγει στις 7 Αυγούστου.

Επιστολή των φοιτητών

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 θα συνεδριάσει η ΔΕ του ΕΑΠ, σχετικά με την επιστολή που έστειλε η Κίνηση Προπτυχιακών Φοιτητών ΕΠΟ, για την οικονομική διευκόλυνση των φοιτητών και την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr