Ξεκίνησε το 1ο θερινό σχολείο του ΕΑΠ-Στο σχολείο θα διδάξουν Έλληνες και ξένοι καθηγητές Ξεκίνησε το 1ο θερινό σχολείο του ΕΑΠ-Στο σχολείο θα διδάξουν Έλληνες και ξένοι καθηγητές

Ξεκίνησε το 1ο θερινό σχολείο του ΕΑΠ-Στο σχολείο θα διδάξουν Έλληνες και ξένοι καθηγητές

Πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΠ η έναρξη του 1ου θερινού σχολείου ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε θέματα Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων, παρουσία της Κοσμήτορα της ΣΘΕΤ καθηγήτριας κ. Χατζηνικολάου.

Στο Σχολείο θα διδάξουν έλληνες και ξένοι καθηγητές, από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα (Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία).


Το θερινό Σχολείο απευθύνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και στοχεύει στην εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, αλλά και ομάδων εργαζομένων εταιριών, σε θέματα αιχμής και στις σύγχρονες τάσεις διαχείρισης των υγρών αποβλήτων.

Ο Διευθυντής σπουδών της ‘Διαχείρισης αποβλήτων’ του ΕΑΠ, Αναπληρωτής καθηγητής κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης τόνισε κατά την έναρξη του θερινού σχολείου ότι: ‘Σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας, οργανώσαμε το Θερινό Σχολείο στην διαχείριση των Υγρών αποβλήτων, ώστε να δώσουμε την δυνατότητα σε επαγγελματικά στελέχη αλλά και σε επιστήμονες και φοιτητές γενικότερα να αποκτήσουν δεξιότητες και να ενημερωθούν για τις νέες επιστημονικές εξελίξεις στο αντικείμενο. Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω θερμά όλους τους διδάσκοντες καθηγητές έλληνες και ξένους που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας στο ΕΑΠ , τους συμμετέχοντες αλλά και τους χορηγούς μας. Για μας είναι σημαντικό ότι συμμετέχουν στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και της ΔΕΗ στην προσπάθεια για μια θετική αμφίδρομη επιστημονική συνεργασία στο κρίσιμο αντικείμενο της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Το ΕΑΠ στοχεύει στην καθιέρωση του συγκεκριμένου θερινού σχολείου και τη διοργάνωσή του σε ετήσια βάση από το τρέχον έτος, με πλήρη διεθνοποίηση και εμπλουτισμό της θεματολογίας του με θέματα που θα αφορούν, τόσο στερεά, όσο και αέρια απόβλητα.’

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr