Σταθερά ανοδική πορεία του ΕΑΠ στις διεθνείς λίστες κατάταξης

Σταθερά ανοδική πορεία του ΕΑΠ στις διεθνείς λίστες κατάταξης

Βελτίωσε την θέση του και στην παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη Πανεπιστημίων Webometrics.

Στην 4η θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ανοικτών Πανεπιστημίων βρίσκεται φέτος το Ε.Α.Π., σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη Webometrics, καθώς και στη 12η θέση μεταξύ όλων των ελληνικών ΑΕΙ, ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με τον Ιούνιο 2020.


Παράλληλα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανέβηκε 105 θέσεις, σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2020 στην παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων της Webometrics και βρίσκεται πλέον από τη θέση 1401 στη θέση 1296 παγκοσμίως, μεταξύ 11.994 Πανεπιστημίων που έχουν τις προδιαγραφές για να συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα!

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη νέα παγκόσμια συνολική κατάταξη Webometrics Ranking of World Universities για  το 1ο εξάμηνο του 2021 (http: //www.webometrics.info/en/world), που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021.

Στο Webometrics Ranking τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με κριτήρια τα οποία αφορούν στην παρουσία και στη δημοτικότητά τους στον παγκόσμιο ιστό, στην επίδραση του ερευνητικού τους έργου, όπως αυτή αποτυπώνεται στο συνολικό αριθμό ετεροαναφορών των άρθρων και των δημοσιεύσεων των καθηγητών και των ερευνητών τους, αλλά και στο ποσοστό των δημοσιεύσεών τους που βρίσκεται στο 10% των πλέον σημαντικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως. Πρόκειται για έναν από τους πλέον δημοφιλείς πίνακες κατάταξης παγκοσμίως καθώς στηρίζεται σε στοιχεία άμεσα επαληθεύσιμα στο διαδίκτυο.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τη συνεχή βελτίωση των ακαδημαϊκών λειτουργιών και της απήχησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος. Η ένταξη και βελτίωση της θέσης του Ε.Α.Π. στις παγκόσμιες κατατάξεις Πανεπιστημίων (κάτι που ξεκίνησε από την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020) αποτελεί στρατηγική επιδίωξη του Ιδρύματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr