Συνέργεια μεταξύ ΕΑΠ και Πρεσβείας των ΗΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Συνέργεια μεταξύ ΕΑΠ και Πρεσβείας των ΗΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Κύκλος σεμιναρίων με θέμα την «Βελτίωση Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων» με την χορηγία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος σεμιναρίων για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΕΑΠ είχε τίτλο: «ENHAΝCEMENT OF ENTREPRENEURIAL SKILLS OF HOU‘s STUDENTS AND RESEARCHERS».


Όπως είναι φυσικό, τα σεμινάρια λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 διεξήχθησαν ψηφιακά, κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων του Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή έως Κυριακή. Εισηγητής των επιστημονικών εννοιών που αναλύθηκαν στη διάρκεια των σεμιναρίων, ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Daniel McCormac από το Deree College. Η κάθε ομάδα φοιτητών, που δεν ξεπερνούσε σε αριθμό τα 30 άτομα, είχε την ευκαιρία να λάβει ανά τριήμερο ένα  δομημένο πρόγραμμα, το οποίο τους εισήγαγε στην δημιουργία και κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου και στις τεχνικές δημόσιας υποστήριξής του. Τα μέλη των ομάδων που συμμετείχαν έτσι σε αυτό το διαδραστικό πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους στην ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και των τεχνικών δημόσιας υποστήριξής των ιδεών τους.

Από την πλευρά της διοίκησης του ΕΑΠ, χαιρέτισε την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων και με το κλείσιμο τους, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και η προϊστάμενη Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα κυρία Μαρκέλλα Καράγιωργα.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία ακόμα ένδειξη του υψηλού επιπέδου της συνεχούς και απρόσκοπτης συνεργασίας μεταξύ ΕΑΠ και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα,  όπου έχει εκφραστεί  μέσα και από τα προγράμματα IVLP και International Speaker, που με επιτυχία έχουν ολοκληρωθεί από τους δύο φορείς.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr