ΔΕΠ ΕΑΠ: Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας για την ανανέωση της σύνθεσης της Διοικούσας Επιτροπής

ΔΕΠ: Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας για την ανανέωση της σύνθεσης της Διοικούσας Επιτροπής ΕΑΠ

Επιστολή του Ενιαίου Φορέα μελών ΔΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την ανανέωση της σύνθεσης της Διοικούσας Επιτροπής ΕΑΠ.

Η επιστολή έχει ως εξής:


Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται η συμμετοχή ενός εκπροσώπου των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ στη Διοικούσα του Επιτροπή (ΔΕ). Σύμφωνα με απόφαση της προηγούμενης ΔΕ, η θητεία αυτή είναι διετής. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θητείας, η εκλογή για τον εκπρόσωπο  των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ στη ΔΕ και του αναπληρωτή του πραγματοποιήθηκε την 25/2/2020. Από την πληροφόρηση που είχαμε, το αποτέλεσμα της εκλογής επικυρώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή στην 468η Συνεδρίασή της στις 24/03/2020 και απεστάλη σε εσάς για την αναδιάρθρωση της ΔΕ, αλλά έως σήμερα, δηλαδή περισσότερο από τρεις μήνες μετά τη σχετική εκλογή, δεν έχει δημοσιευθεί η σχετική απόφαση.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι ότι από τις 26/2/2020 και μετά, και ενώ έχει συζητηθεί μεγάλος αριθμός θεμάτων κρίσιμων για τη λειτουργία και το μέλλον του Ιδρύματος, το όργανο συνεδριάζει χωρίς τη συμμετοχή του Εκπροσώπου των μελών ΔΕΠ.

Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τη σημασία της παρουσίας του Εκπροσώπου των μελών ΔΕΠ στις συνεδριάσεις της ΔΕ, παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν ταχύτερη δημοσίευση της απόφασής σας ώστε στη νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ να συμμετέχουν ο εκλεγμένος Εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ και ο αναπληρωτής του.

Με τιμή

Το ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr