Οι φοιτητές του ΕΑΠ αιτούνται 6 δόσεις με μετρητά, μείωση διδάκτρων 100 ευρώ ανά Θ.Ε. και βάση 29 μόρια για υποτροφίες

Οι φοιτητές του ΕΑΠ αιτούνται 6 δόσεις με μετρητά, μείωση διδάκτρων 100 ευρώ ανά Θ.Ε. και βάση 29 μόρια για υποτροφίες

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου μέσω ηλεκτρονικού ψηφίσματος ζητούν, την επαναφορά των 6 δόσεων με μετρητά (που ίσχυε μέχρι και πέρυσι) για την πληρωμή των διδάκτρων μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2021, την επαναφορά της βάσης των μορίων στα 29 μόρια για τις υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια και τη μείωση των διδάκτρων κατά 100 ευρώ ανά θεματική ενότητα.

Τελικοί παραλήπτες του ψηφίσματος είναι ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.


Το κείμενο του ψηφίσματος:

"Οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών και τον Ελληνικό Πολιτισμό, διαμαρτυρόμαστε για τις αποφάσεις της ΔΕ του ΕΑΠ, για κατάργηση των 6 δόσεων με μετρητά και την αύξηση της βάσης μορίων από 29 σε 32, για τις υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια.

Ο Πρόεδρος και η ΔΕ μετατρέπουν ένα Δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανοιχτό σε όλους, σε μια απρόσωπη επιχείρηση, ιδιωτικής λογικής μόνο για τους έχοντες.

Σχετική επιστολή, με αποδέκτες τους προαναφερόμενους αρμόδιους, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό, στείλαμε στις 26 Μαΐου, στην οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Καλούμε όλους, φοιτητές και αποφοίτους του ΕΑΠ να συμμετέχουν στο ψήφισμα και να υποστηρίξουν τα αιτήματα μας για:

  • Την επαναφορά των 6 δόσεων με μετρητά, για την πληρωμή των διδάκτρων, μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2021.
  • Την επαναφορά στα 29 μόρια, για τις υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια.
  • Τη μείωση των διδάκτρων, κατά 100 ευρώ, ανά θεματική ενότητα, ώστε το οικονομικό όφελος του ΕΑΠ, από τις εξ αποστάσεως ΟΣΣ και εξετάσεις, να λειτουργήσει ανταποδοτικά προς τους φοιτητές."

Ο σύνδεσμος του ψηφίσματος

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΑΠ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr