ΕΑΠ: Τι θα γίνει με τους φοιτητές που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξ αποστάσεως εξετάσεις

ΕΑΠ: Τι θα γίνει με τους φοιτητές που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξ αποστάσεως εξετάσεις 

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεων του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 χωρίς οικονομική επιβάρυνση και χωρίς άλλη υποχρέωση (τηρώντας τη διάρθρωση του εκάστοτε προγράμματος σπουδών) θα έχουν οι φοιτητές που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει για όλες τις φοιτήτριες και όλους του φοιτητές που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις σε κάποια/ες Θ.Ε. κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2019-2020) (είτε μετά από παρακολούθηση με πλήρεις υποχρεώσεις, είτε με μεταφορά εργασιών από το 2018-2019). 


Η ενημέρωση προς τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από την πλατφόρμα του Ιδρύματος study.eap.gr:

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, ενημερωθήκατε για την ημερομηνία, την ώρα έναρξης και τη μέθοδο, των τελικών και επαναληπτικών εξετάσεων.

Δεδομένου αυτού, η συμμετοχή σας στις εξετάσεις προϋποθέτει την αποδοχή και συναίνεσή σας στα παρακάτω:

  • να διαθέτετε κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο, όπου απαιτηθεί,
  • να παρουσιάσετε φοιτητική ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης
  • να συνεργαστείτε για τους σκοπούς ταυτοποίησης, ανάλογα με τις υποδείξεις του διδάσκοντα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ, στη συνεδρίασή της στις 7.05.20, αποφάσισε ότι, όσοι φοιτητές δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξ αποστάσεως εξετάσεις που θα διενεργηθούν φέτος (τελικές και επαναληπτικές), θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις της/των Θ.Ε. αυτών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 χωρίς οικονομική επιβάρυνση και χωρίς άλλη υποχρέωση (τηρώντας τη διάρθρωση του εκάστοτε προγράμματος σπουδών). Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει για όλες τις φοιτήτριες και όλους του φοιτητές που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις σε κάποια/ες Θ.Ε. κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2019-2020) (είτε μετά από παρακολούθηση με πλήρεις υποχρεώσεις, είτε με μεταφορά εργασιών από το 2018-2019).

Για οποιεσδήποτε απορίες σε σχέση με το εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό κομμάτι της εξέτασης, θα πρέπει να επικοινωνείτε με το διδάσκοντα σας.

Αναλυτικές πληροφορίες σε ότι αφορά τα τεχνικά θέματα της μέρας εξέτασης και ανάλογα με τον τρόπο εξέτασης στη Θεματική σας Ενότητα, θα σας σταλούν πολύ σύντομα.

Το ΕΑΠ συνεπές στις δεσμεύσεις του, διαφυλάσσει την ασφάλεια των φοιτητών, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, την ομαλή ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους και την έναρξη του επόμενου. Ως εκ τούτου, να είστε σίγουροι ότι γίνονται και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων σε όλα τα επίπεδα και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε ανησυχία για το θέμα αυτό.

Η Επιτροπή συντονισμού και υποστήριξης των εξετάσεων

Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας,
Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας ΣΘΕΤ
Ηλίας Γκοτσόπουλος, Αναπλ. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΑΠ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr