Εξετάζεται η μείωση των διδάκτρων στο ΕΑΠ

Εξετάζεται η μείωση των διδάκτρων στο ΕΑΠ

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: "Ίσως θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μια μείωση διδάκτρων".

Αναφορά στο ενδεχόμενο μείωσης των διδάκτρων των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου έκανε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Ιδρύματος Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση.


Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. δήλωσε, "κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια με τους αντιπροέδρους των οικονομικών, προσπαθώντας να μαζέψουμε αυτό το οικονομικό κομμάτι, στο οποίο για να είμαι ειλικρινείς υπήρχε μια σπατάλη, ούτως ώστε όποιο οικονομικό όφελος προκύψει να ανταποδοθεί στους φοιτητές. Ίσως θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μια μείωση διδάκτρων".

Ακόμη είπε πως "σε αυτή την οικονομικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η χώρα θα φροντίσουμε και εμείς να συμβάλουμε ως Πανεπιστήμιο με μία μείωση των διδάκτρων". "Είναι μια προσπάθεια όλων μας" τόνισε ο κ Ζώρρας και πρόσθεσε λέγοντας πως "το θέλει και η Διοικούσα Επιτροπή".

"Η εξ αποστάσεως εξέταση θα συμβάλει στην μείωση των διδάκτρων" είπε χαρακτηριστικά ο κ Ζώρρας, καθώς "η κάθε εξεταστική περίοδος κοστίζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο περίπου στο ενάμιση εκατομμύριο ευρώ".

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΑΠ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr