Διεθνής Κινητικότητα με την Κίνα από το ΕΑΠ

Διεθνής Κινητικότητα με την Κίνα από το ΕΑΠ

Ακαδημαϊκή επίσκεψη πραγματοποίησαν τρείς καθηγητές του Hubei University της Πόλης Wuhan της Κίνας στο ΕΑΠ στα πλαίσια του προγράμματος Διεθνούς κινητικότητας του Erasmus. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο ΕΑΠ οι Κινέζοι καθηγητές συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ καθηγητή Οδυσσέα - Ιωάννη Ζώρα, τους Αντιπροέδρους Ακαδημαϊκών θεμάτων και Έρευνας καθηγητές κκ. Ευσταθόπουλο και Καραμάνη και συζήτησαν θέματα ακαδημαϊκής συνεργασίας στο προσεχές μέλλον.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στα πλαίσια της επίσκεψής, από τους τρείς καθηγητές του Πανεπιστημίου Hubei της Κίνας, που αναφέρονταν στις αρχαίες και νέες τεχνολογίες νερού και αποβλήτων της Κίνας. Για τις τεχνολογίες στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μίλησε ο Καθηγητής και Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ του ΕΑΠ Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος διεθνούς κινητικότητας, που εκπονείται από το Ίδρυμα.


Επιπλέον ο κ. Καλαβρουζιώτης, που είναι και επισκέπτης καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο της Κίνας, ευχαρίστησε τους καθηγητές  Zheng Xiao Yun,  Liu Ming Da , Ding Dan και την μεταπτυχιακό Luo Lai για την συνεργασία, ενώ αναφέρθηκε και στους πατροπαράδοτους επιστημονικούς δεσμούς που συνδέουν την Κίνα και την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φωκίων Ζαΐμης που απηύθυνε χαιρετισμό, ερευνητές και φοιτητές ενώ την Εσπερίδα συντόνισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κα Χρυσή Καραπαναγιώτη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr