Οι 4 άξονες της Υπουργού Παιδείας για την αναβάθμιση του ΕΑΠ

Οι 4 άξονες της Υπουργού Παιδείας για την αναβάθμιση του ΕΑΠ

Ελληνικό Ανοικτό ΠανεπιστήμιοΣε νέα εποχή, περνάει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) καθώς σύντομα θα ανακοινώσει σειρά νέων προγραμμάτων σπουδών στην ελληνική κι αγγλική γλώσσα.

Το ΕΑΠ σήμερα είναι ένα Ίδρυμα με 45.000 εγγεγραμμένους φοιτητές, πάνω από 2.000 καθηγητές και 250 άτομα διοικητικό προσωπικό, ενώ θεωρείται ένα σημαντικό Ίδρυμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με μοναδικές δυνατότητες και δυναμική, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην χθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος και τόνισε πως θα σταθεί αρωγός, στην προσπάθεια ενίσχυσης και περαιτέρω αυτονομίας Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.


Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε τους τέσσερις άξονες της πολιτικής της όσον αφορά την λειτουργία του Ιδρύματος που είναι η καλύτερη διαχείριση των πόρων του προς όφελος των φοιτητών, η ψηφιακή αναβάθμιση του, η ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών του και η αξιολόγηση τους, η δημιουργία νέων εστιών καινοτομίας και αριστείας. 

Ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης κ. Βασ. Διγαλάκης είπε ότι το ΕΑΠ ξεκίνησε ως ένα πείραμα φέρνοντας την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας και σήμερα με σειρά επιτυχιών, δεν έχει εκπληρώσει ακόμη το στόχο του αλλά εμπλουτίζει διαρκώς την παρουσία του σε μια εποχή κατά την οποία η γνώση πολλαπλασιάζεται και οι ανάγκες για διεπιστημονικότητα αυξάνονται.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, καθηγητής κ. Οδυσσέας- Ιωάννης Ζώρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη των πανεπιστημίων για αυτοδυναμία και αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι οι ρυθμοί παραγωγής της γνώσης αλλάζουν σήμερα ταχύτατα και τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι έτοιμα «να φύγουν μπροστά», ενώ επανέλαβε ότι στο μέλλον ένας πολίτης μπορεί να αλλάζει έως και 15 φορές επάγγελμα. Και σ' αυτή την ανάγκη της προσφοράς γρήγορων και ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών το ΕΑΠ μπορεί να προσφέρει με επιτυχία τις υπηρεσίες του. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr