Φοιτητές ΕΑΠ: Παίρνουμε πτυχίο για διακόσμηση - Ετοιμάζουν υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας

Φοιτητών ΕΑΠ: Παίρνουμε πτυχίο για διακόσμηση - Ετοιμάζουν υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας και συγκεντρώνουν υπογραφές

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Τις χαρές και τις ευχές για την απόκτηση του πτυχίου τους, διαδέχεται η απόλυτη απογοήτευση καθώς στην πράξη αποδεικνύεται πως ο τίτλος σπουδών είναι… «διακοσμητικός», όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιτητές του προγράμματος σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός», του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Για τον λόγο αυτό έχουν επιδοθεί σε αγώνα κινητοποιήσεων, με συγκέντρωση υπογραφών και σύνταξη υπομνήματος με αποδέκτη την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όπως επίσης και τον Πρωθυπουργό. Με την ελπίδα να πείσουν για την ηθική υποχρέωση της Πολιτείας, όπως αναφέρουν, να ικανοποιήσει το αίτημα να αποκτήσουν κωδικό (ΠΕ) ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος της συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.


Το πρόβλημα, αναφέρει η «Πελοπόννησος», αφορά περισσότερους από 1.000 φοιτητές του τμήματος, που όπως κατήγγειλαν  ανακάλυψαν εν μέσω των σπουδών τους ότι το πτυχίο δεν είναι ισάξιο, άρα δεν τους δίδεται το δικαίωμα διεκδίκησης θέσης εργασίας πανεπιστημιακού επιπέδου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr