Φοιτητές ΕΑΠ: Θα αναγνωρίσουν τα πτυχία των κολλεγίων την στιγμή που αδιαφορούν για την αναγνώριση των πτυχίων μας

Φοιτητές ΕΑΠ: Θα αναγνωρίσουν τα πτυχία των κολλεγίων την στιγμή που αδιαφορούν για την αναγνώριση των πτυχίων μας

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Σύλλογος φοιτητών και πτυχιούχων του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, προχωράει στη συλλογή υπογραφών, πανελλαδικά, τις οποίες θα αποστείλει με επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Εσωτερικών.

"Οι φοιτητές και πτυχιούχοι του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ διαμαρτυρόμαστε για την ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα της ρύθμισης των επαγγελματικών προσόντων των πτυχιούχων του ΕΠΟ, την ώρα που η Υπουργός Παιδείας κ Κεραμέως φέρνει τα πάνω κάτω στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και προχωράει με τροπολογία εξπρές, στην αυτοματοποιημένη αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, των πτυχιούχων των ιδιωτικών κολλεγίων, την εξίσωση τους με τα δημόσια ΑΕΙ και την αποκατάσταση τους στην αγορά εργασίας.


Η κ. Κεραμέως τρέχει να αναγνωρίσει ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων και χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Λειτουργούν κάποια κολέγια που δεν έχουν τα ίδια επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα με τα δημόσια πανεπιστήμια. Η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει…»

Άγνοια ή αδιαφορία, κ. Κεραμέως;

Η κ Κεραμέως είναι ενήμερη για τα προβλήματα των πτυχιούχων του ΕΠΟ από το 2018, όταν συναντήθηκε με μέλη της ΔΕ του ΠΑΝ.Φ.ΣΥ.ΕΠΟ-ΕΑΠ, αλλά μέχρι και σήμερα υπεκφεύγει και κωφεύει.

Φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΠΟ καλούμε την Υπουργό Παιδείας να προβεί άμεσα στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των πτυχιούχων του ΕΠΟ, σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕ του ΕΑΠ η οποία έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο συστηματικός αποκλεισμός των πτυχιούχων του ΕΠΟ από την αγορά εργασίας, από τη ίδια την πολιτεία απαξιώνει το ΕΑΠ, και προκαλεί κοινωνικό διαχωρισμό, καθιστώντας τους πτυχιούχους του ΕΠΟ πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Συνέπεια της αδιαφορίας της πολιτείας είναι ο αποκλεισμός χιλιάδων πτυχιούχων του ΕΠΟ από την αγορά εργασίας.

Στην εποχή των νέων προκλήσεων και των γρήγορων ταχυτήτων, που απαιτούν συνεχή επιμόρφωση και επαγγελματική ευελιξία, χιλιάδες πτυχιούχοι του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» του ΕΑΠ παραμένουν όμηροι αγκυλώσεων και μικρο-σκοπιμοτήτων των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών.

Φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΠΟ διαμαρτυρόμαστε για τη μακροχρόνια απραξία των αρμοδίων και

Απαιτούμε το συνταγματικό μας «δικαίωμα στην εργασία» και «πτυχία με αντίκρισμα και σύνδεση με την αγορά εργασίας».

Επίσης καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, να εντάξει ισότιμα με τα άλλα ΑΕΙ το πτυχίο του ΕΠΟ, αναφέροντας το ρητά και ονομαστικά στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, στην κατηγορία Διοικητικού/Οικονομικού και Ανθρωπιστικών Επιστημών."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr