Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ για το μέλλον του Πανεπιστημίου

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ για το μέλλον του Πανεπιστημίου

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης για το μέλλον του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου:

«Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας ανοίγουν νέα σελίδα στο ακαδημαϊκό μέλλον του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Οι ακαδημαϊκές δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική και επιμορφωτική παρουσία του ΕΑΠ στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τεχνολογία του Ιδρύματος διασφαλίζεται η ποιότητα και το εύρος των σχετικών δράσεων.


Ο συνολικός προγραμματισμός δομών παιδαγωγικής επάρκειας και η δωρεάν παρακολούθηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της παιδαγωγικής επάρκειας από εν ενεργεία φοιτητές, συνιστούν επιβεβαίωση του υψηλού ακαδημαϊκού και κοινωνικού ρόλου του ΕΑΠ.

Οι Συνεργαζόμενοι Ερευνητές και Διδάσκοντες κατόπιν ειδικής προς τούτο Προκήρυξης με 3ετή διάρκεια θα πλαισιώσουν και θα ενισχύσουν το ακαδημαϊκό έργο εντός του Ιδρύματος. Άλλωστε οι επαυξημένες ακαδημαϊκές δραστηριότητες στο ΕΑΠ θα απαιτήσουν ειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΑΠ και κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥΠΠΕΘ η Διοικούσα Επιτροπή δεσμεύεται να εισηγηθεί την επίλυση του χρόνιου ζητήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μας.  

Η δημιουργία του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου με ειδικά Ινστιτούτα και επιστημονικό προσωπικό θα αναβαθμίσει συνολικά το ερευνητικό έργο που παράγεται σήμερα στο ΕΑΠ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προϊόν της βούλησης του ΥΠΠΕΘ και των προτάσεων της Διοικούσας Επιτροπής στην κατεύθυνση ενίσχυσης του ρόλου του ΕΑΠ στον χώρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ανανέωση και αναβάθμιση του ακαδημαϊκού έργου του ΕΑΠ αποτελεί γνώμονα της ύπαρξής του, όπως συμβαίνει σε όλα τα ΑΕΙ. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, η αναβάθμιση των υφιστάμενων Προγραμμάτων Σπουδών με τη χρήση της πιο προωθημένης τεχνολογίας και νέες ακαδημαϊκές δράσεις οφείλουν να αποτελούν πρώτιστες προτεραιότητες της στρατηγικής του Ιδρύματος. Και είναι δεδομένο ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ δεν θα ολιγωρήσει μπροστά στις ακαδημαϊκές προκλήσεις που τίθενται. Καλούμαστε να εκπληρώσουμε με συνέπεια τις ευθύνες μας απέναντι στην Πολιτεία και τους χιλιάδες των φοιτητών του Ιδρύματος. Το ΕΑΠ δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο των ακαδημαϊκών εξελίξεων της χώρας.»

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην ανακοίνωση των Κοσμητόρων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr