Πότε θα αποσταλούν τα βιβλία στους φοιτητές του ΕΑΠ;

Πότε θα αποσταλούν τα βιβλία στους φοιτητές του ΕΑΠ;

Με αφορμή την καθυστέρηση στην αποστολή όλων των εγχειριδίων μελέτης στους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο διάστημα έγινα δέκτης παραπόνων από φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει ακόμα τα εγχειρίδια της μελέτης τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι φοιτητές, αν και είναι οικονομικά συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς το ΕΑΠ, αναγκάζονται να διαβάσουν για την εκπόνηση των εργασιών τους από τα ψηφιακά αρχεία που είναι ανεβασμένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εκπαιδευτικού ιδρύματος.


Κάποιοι φοιτητές απευθύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις υπηρεσίες του ΕΑΠ είτε για να ζητήσουν ενημέρωση σχετικά με το χρόνο που θα τους σταλούν τα βιβλία (τα οποία έχουν πληρώσει ή πληρώνουν μέσω της οικονομικής συμμετοχής τους), είτε για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους. Όσοι κατάφεραν να επικοινωνήσουν έλαβαν τη γενική απάντηση ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα, χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς το πότε.

Όμως, περνούν οι μέρες που θα πρέπει να υποβάλουν την πρώτη κατά σειρά εργασία τους για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, και ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Θεωρώ αυτονόητη την έκφραση συγνώμης εκ μέρους του ΕΑΠ προς τους φοιτητές και ελπίζω ότι μετά από την παρέμβασή μου η διοίκηση του ιδρύματος θα φροντίσει ώστε να τους σταλούν επιτέλους όλα τα βιβλία. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται στο ΕΑΠ το συγκεκριμένο πρόβλημα, γεγονός που προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά για ένα εκπαιδευτικό θεσμό που στηρίζει εν πολλοίς τη λειτουργία του στην οικονομική συμμετοχή των φοιτητών του, τους οποίους οφείλει να σέβεται έμπρακτα.» 

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ σχετικά με τις καθυστερήσεις αποστολής συγγραμμάτων και τις εκπτώσεις στα ΚΤΕΛ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr